Politerno > Україна і світ > Дубінський звинуватив НБУ в зливі доларових резервів задля виходу фінансових спекулянтів з українських ОВДП

Дубінський звинуватив НБУ в зливі доларових резервів задля виходу фінансових спекулянтів з українських ОВДП

  • 10 Березня, 2020
  • 1011 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський звинуватив керівництво Нацбанку в особі голови Якова Смолія та його заступників Катерини Рожкової і Олега Чурія в скоєнні державного злочину через початок зливу валютних резервів “для згладжування курсових коливань”.

Про це член фінансового комітету заявив на своїй странцу в Facebook у вівторок, 10 березня. 

“Прямо зараз Національний банк в особі Смолія, Рожкової і Чурія здійснює державний злочин. Перед лицем фінансової кризи, абсолютно чітко знаючи про початок відтоку капіталів з третіх країн, НБУ зливає з резервів 0.25 млрд доларів” для згладжування курсових коливань”, – написав він. 

За його словами, так в НБУ хочуть забезпечити вихід з українських ОВДП фінансових спекулянтів.

Читайте також: Вслід за Кабміном – Нацбанк. У Зеленського готують звільнення усього керівництва НБУ

“Це “згладжування” є ні що інше, як забезпечення виходу з українських ОВДП фінансових спекулянтів, які в змові з НБУ і Мінфіном Маркарової сформували піраміду на ринку держоблігацій, і отримували до 60% річних ефективного прибутку за допомогою штучного зміцнення курсу гривні”, – повідомив Дубинський. 

За його словами, зараз інтервенції Нацбанку так само штучно утримують курс гривні від девальвації, щоб спекулянти могли зафіксувати прибуток і вийти з українського боргу, що фактично призведе до непоправної втрати резервів. 

“Завтра почнемо збір підписів з вимогою до правоохоронців розслідувати нанесення шкоди державі Україна. А також – до президента про необхідність термінового реагування на антинародні дії правління НБУ”, – пообіцяв нардеп. 

Читайте по темі: Чорний понеділок. Ціни на нафту і світові біржі впали. Що чекає гривню і Україну?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE