Politerno > Україна і світ > Порошенко повернувся після детокса з Іспанії перед закриттям кордону – на карантин його не відправили (Відео)

Порошенко повернувся після детокса з Іспанії перед закриттям кордону – на карантин його не відправили (Відео)

  • 15 Березня, 2020
  • 1085 Переглядів
  • 0

Екс-президент Петро Порошенко в ніч з 14 на 15 березня прилетів до Києва з Іспанії. Тепер вже просто нардеп встиг повернутися в країну до закриття кордону опівночі 17 березня.

Журналісти скандального видання “Страна” зустріли Порошенка біля зали офіційних делегацій.

На питання він не відповів – лише звинуватив, що характерно для Петра Олексійовича, кореспондентів у роботі на Кремль. Сів за кермо Мерседеса і поїхав. При цьому його син Михайло був у масці.

Судячи з того, що Порошенко з сім’єю вільно вийшов з терміналу, на карантин його не відправили.

До столиці України він прибув на борту Cessna 560XL Citation XLS OE-GjM з австрійською реєстрацією. Це легкий двомоторний літак бізнес-класу з салоном у повний зріст. 

Cessna 560XL Citation XLS OE-GjM. На борту такого типу Порошенко повернувся в Україну

Порошенко замовив чартерний рейс, який, за даними джерел видання, обійшовся йому у 28 тисяч євро. 

Політик вилетів з України у неділю, 8 березня, через що не з’явився на допит в Держбюро розслідувань .

З пересадкою у Франкфурті він відправився в Іспанію, в фешенебельний комплекс SHA, розташований поруч з узбережжям Середземного моря. 

Саме тут екс-президент планував провести два тижні, проходячи курс Детокс. Він заздалегідь оплатив дорогу послугу. Однак плани порушив всеукраїнський карантин і закриття кордонів з 17 березня. Після цієї дати він би ніяк не зміг повернутися в країну найближчим часом – хіба що разом з евакуйованими з європейських країн українцями. 

У зв’язку з цим, він терміново перервав курс і спочатку відправився до Лондона. Там він забрав сина Михайла, а також двох доньок Сашу і Женю, які навчаються в британській столиці. 

Як відомо, за введеними Кабміном правилами, кожного приїжджаючого в країну українця перевірятимуть на наявність симптомів коронавируса. Якщо не виявлять, то відпускатимуть додому, а якщо виявлять, то відправлятимуть на двотижневий карантин. 

Нагадаємо, в Іспанії протягом доби дві тисячі осіб заразилися коронавірусом – усього інфікованих 7 753 особи.

На карантині у готелі “Reech Oasis Beach Hotel” в єгипетському Шарм ель-Шейху, через виявлення у закладі двох туристів, інфікованих на коронавірус, перебуватимуть 730 українських громадян.

Також стало відомо, що колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка помітили в медичній масці у київській клініці “Борис”. Політик виглядав знесиленим, а виходити з машини йому допомагали охоронці. У Яценюка спростували чутки про його захворювання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE