Politerno > Україна і світ > У Львові закриють усі магазини, крім продуктових і аптек – Садовий

У Львові закриють усі магазини, крім продуктових і аптек – Садовий

  • 15 Березня, 2020
  • 950 Переглядів
  • 0

З 16 березня у Львові будуть закриті всі заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Про це проінформував мер Львова Андрій Садовий у Facebook.

“З понеділка у Львові закриваємо усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято зранку, але готуватись можна вже”, – написав міський голова Львову.

Садовий повідомив, що у місті в неділю було госпітазовано з ознаками ГРВІ 4 осіб, які недавно перебували в країнах, де зафіксовані випадки коронавірусу COVID-19.

Біоматеріал відібраний та скерований на дослідження до Києва.

“Всі особи молодого віку, госпіталізовані з нетривалим анамнезом, тобто, вони хворіють впродовж 2−3 днів. Стан – середньої важкості, загроз життю нема. Враховуючи, що пацієнти прибули з країн, де зафіксований коронавірус, а також у них наявні ознаки гострого респіраторного захворювання, хворі госпіталізовані, відповідно до наказу МОЗ, для спостереження і дообстеження. У всіх відібрані матеріали і скеровані в лабораторний центр у Київ для проведення тестування. Хворі отримують лікування в інфекційній лікарні, вони заізольовані”, – сказав мер.

Водночас Львівська ОДА також повідомила, що станом на 19:00 годину в обласну інфекційну лікарню госпіталізовано 4 особи з підозрою на коронавірус.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько підкреслив, що реанімаційні палати готові до госпіталізації пацієнтів. Інфекційна лікарня працює в посиленому режимі.

Нагадаємо, очільник МОЗу Ілля Ємець вважає, що для боротьби з поширенням коронавірусу потрібно закрити ТРЦ, лишивши працювати лише аптеки та продуктові магазини, обмежити пересування всередині країни та заборонити збори людей у групах більше 10 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE