Politerno > Україна і світ > Коронавірус: у державах для бізнесу запроваджують податкові пільги

Коронавірус: у державах для бізнесу запроваджують податкові пільги

  • 16 Березня, 2020
  • 790 Переглядів
  • 0

США нададуть громадянам, малому і середньому бізнесу тримісячні податкові канікули.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Таке рішення ухвалено для того, щоб згладити економічні наслідки коронавірусу COVID-19, – заявив президент Дональд Трамп.

Американський президент також повідомив, що має намір доручити Управлінню у справах малого бізнесу (SBA) “використовувати наявні повноваження для надання капіталу і ліквідності фірмам, які постраждали від коронавірусу”. Управління виділятиме дешеві кредити компаніям в постраждалих галузях.

Також Трамп збирається звернутися до конгресу з проханням збільшити фінансування програми кредитування SBA на додаткові $ 50 мільярдів.

Міністерству фінансів буде доручено призупинити збір податків з деяких фізичних і юридичних осіб, які постраждали від коронавірусу, без стягання подальших неустойок. Цей захід, як зазначається, забезпечить економіці додаткову ліквідність на суму понад $ 200 мільярдів.

Президент закликав конгрес “негайно ввести послаблення в частині оподаткування на заробітну плату”. Він також оголосив, що найближчим часом вживатиме надзвичайні заходи для надання фінансової допомоги працівникам, які хворі, перебувають на карантині або доглядають за іншими через коронавірус.

Наприкінці лютого американські чиновники в сфері охорони здоров’я попередили, що коронавірус майже напевно пошириться по країні, хоча невідомо, наскільки серйозним буде його вплив.

У середу генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив про пандемію у зв’язку з триваючим розповсюдженням коронавірусу в глобальному масштабі.

Крім США, деякі країни також вводять податкові пільги для бізнесу, щоб допомогти подолати наслідки епідемії коронавірусу. Український уряд поки мовчить.

Так, в Данії дадуть відстрочку платникам зі сплати ПДВ через коронавірус, щоб пом’якшити удар.

В Австралії збираються вжити пакет заходів, спрямований на порятунок бізнесу від наслідків коронавірусу у вигляді податкових пільг для інвестицій, підтримки малого і середнього бізнесу і пільг для пенсіонерів.

У Китаї терміново вводяться податкові пільги для захисту економіки від коронавірусу. Не будуть обкладатися індивідуальним прибутковим податком медичне приладдя та препарати, які купуються за безготівковим розрахунком і видаються співробітникам в установах і громадських організаціях.

Від ПДВ звільняються логістичні та кур’єрські компанії, що забезпечують доставку громадянам життєво необхідних товарів.

Податкові пільги також чекають підприємства в галузі транспорту, туризму, готельного та ресторанного бізнесу, які через коронавірус зазнають значних збитків.

Крім того, заохочувальні премії будуть видаватися лікарям та іншим учасникам загальнонаціональної програми з боротьби із захворюванням.

Міністерство фінансів Великої Британії оголосило про план стимулювання економіки в зв’язку з кризою.

Фінансові стимули, які підготував бізнесу уряд, будуть включати зниження податків і видачу кредитів малому бізнесу.

Фінансову допомогу Мінфін погодив з Банком Англії – центральним банком Великої Британії.

Останній 11 березня знизив рівень ключової ставки з 0,75% річних до 0,25% річних, тобто в три рази!

Розглядається можливість зниження ПДВ, як відповідь на коронавірус.

Читайте також: Курс гривні: невтішні новини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE