Politerno > Україна і світ > Міністр економіки не задекларував маєток під Києвом і квартиру в Росії

Міністр економіки не задекларував маєток під Києвом і квартиру в Росії

  • 21 Березня, 2020
  • 940 Переглядів
  • 0

Новопризначений міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко не задекларував будинок під Києвом, два елітних авто та квартиру у Москві, частка у якій є власністю його дружини.

Про це йдеться в розслідування програми “Схеми: корупція в деталях”.

17 березня новопризначений міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко подав практично порожню декларацію – у ній він вказав, що проживає у Києві у квартирі дружини площею 90 кв. м. 

Як з’ясували журналісти, Петрашко не вказав у декларації маєток у елітному котеджному містечку “Сонячна долина” в селі Романків на Київщині. Згідно із офіційним витягом із реєстру нерухомості ним володіє його дружина, громадянка Росії, що вказав у декларації міністр. Загальний метраж маєтку – 409 квадратних метрів. Окрім того, у власності дружини 15 соток землі.

За даними “Схем”, попереднє прізвище дружини Петрашка – Позднякова. ЇЇ московське майно вдалось знайти саме за допомогою минулого прізвища.

У російському Єдиному державному реєстрі нерухомості вказано, що дружина міністра має у власності третину квартиру на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви. Окрім неї володіє цією нерухомістю також її мати та брат. Кадастрова вартість квартири, згідно із документом, більше 18 мільйонів рублів. Наразі це майже 200 тисяч доларів.

Водночас, згідно з реєстром МВС, новопризначений член Кабміну також є власником двох автомобілів-позашляховиків – Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску). Про них також немає згадки в декларації.

Сам же Петрашко заявив “Схемам”, що декларацію до входження на посаду мав подати обов’язково, проте не встиг її заповнити через “брак часу”. 

“Я подав без наповнення, бо ви розумієте, що зібрати таку кількість документів за такий короткий час неможливо. Зараз збираю, сьогодні вже зробив там новий драфт і сподіваюся до встановленого законом терміну подати виправлену”, – каже міністр. 

Також Петрашко запевнив, що всі доходи будуть відображені. 

Щодо квартири дружини, то міністр подякував “за нагадування” журналістам та сказав, що міг забути про неї. 

Раніше Петрашко працював у компанії “Ернст енд Янг” (з 2003-2007 роки У Києві та Москві), в інвестиційній компанії “Тройка Діалог Україна”(до 2013 року), де став на чолі департаменту корпоративного бізнесу в “Сбєрбанку Росії”. З 2013 року він працював в агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка.

Нагадаємо, 10 березня Кабмін призначив тимчасово виконуючими обов’язки міністрів розвитку економіки, культури, енергетики та захисту навколишнього середовища, а такожосвіти і науки. 

17 березня Верховна Рада призначила Ігора Петрашка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за поданням про призначення від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Відповідне рішення підтримали 243 народних депутатів України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE