Politerno > Україна і світ > Підвищити смертність від коронавірусу в Україні може викликаний відсутністю доходів голод, – експерт

Підвищити смертність від коронавірусу в Україні може викликаний відсутністю доходів голод, – експерт

  • 1 Квітня, 2020
  • 905 Переглядів
  • 0
 

Чи є в уряді та ОП люди, які мислять раціонально, які можуть оцінювати наслідки своїх рішень щодо коронавірусу та карантину?

З цього приводу свою думку висловив співзасновник та директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future Анатолій Амелін

Чиновники МОЗ очікують, що в Україні перехворіють коронавірусом від 7 до 20 млн осіб. 50% населення. Не знаємо методики оцінки, але іншої цифри немає.

На цей момент смертність становить вище 5% тільки в 5 країнах. Крім Італії та Іспанії, це Франція (6,71%), Іран (6,64%) і Велика Британія (6,28%). У Росії цей показник менше 1%. Це рівень смертності від звичайного сезонного грипу.

Число заражених Covid-19 у світі перевищило 800 тисяч осіб, померли більше 40 тисяч (5% виявлених хворих, багато ж, перехворівши застудою, навіть не зрозуміли, що це був новий вірус).

На ранок кількість інфікованих в Україні збільшилася до 645, померли від хвороби 17 осіб (2,6% від виявлених хворих).

Тепер про другий сценарій: у середині квітня 60% населення опиняться на межі голоду.

Якщо виберуть голодування, то через два тижні почнуться ускладнення зі здоров’ям, четвертий — критичний для здоров’я і життя.

Ви вірите в голодування українців? Ви готові тримати в голоді дітей?

Прогнозовано, з другої половини квітня почнуться протести. Їх щедро підтримають опозиція і проросійські сили. Почнуться погроми продовольчих магазинів.

Тут головне почати першим. Решта будуть розграбовані в наступну добу (теорія розбитих вікон, погугліть).

Жорсткість карантину і посилення охорони порядку призведе до зіткнень з правоохоронцями. Зброї на руках стільки, що доведений до голоду народ піде зносити владу (і йому допоможуть). Природно, все без масок і засобів гігієни.

Економіка остаточно помре. Зупинена економіка, соціальні протести, непрацюючі держінститути, невикористання засобів захисту призведуть як до зростання захворюваності, так і смертності — як від голоду, так і від вірусу. Ослаблений голодом організм не здатний буде йому чинити опір. І якщо голод торкнеться 50% українців, то смертність може вирости в 5 разів: з 2% до 10%, а це рівень Італії.

Питання: хто готовий взяти на себе відповідальність за таке зростання смертності? Чи є в уряді і ОП люди, які мислять раціонально, які можуть оцінювати наслідки своїх рішень?

Обмежений карантин для зон ризику і працююча економіка дадуть зниження смертності, ресурси бюджету для фінансування медицини, громадянам — хліб. Але поки що ми чуємо заклики лише продовжити карантин.

Найближчі дні знову буде вирішуватися майбутнє країни і українських сімей.

Читайте також: Внаслідок епідемії коронавірусу економіка України втратить до $13 млрд – прогноз

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE