Politerno > Україна і світ > Росія задля вирішення геополітичних завдань залишає власний народ без права на порятунок від коронавірусу

Росія задля вирішення геополітичних завдань залишає власний народ без права на порятунок від коронавірусу

  • 2 Квітня, 2020
  • 646 Переглядів
  • 0

Росія під виглядом гуманітарної допомоги продала в США апарати для штучної вентиляції легенів, з якими в РФ зараз особливо напружена ситуація з огляду на поширення коронавірусу.

Про це йдеться в матеріалі Radio Free Europe/Radio Liberty.

Видання зазначає, що борт із засобами для боротьби з вірусом в США прибув 1 квітня. У президента США Дональда Трампа говорять, що про постачання особисто домовилися американський лідер і президент РФ Володимир Путін.

При цьому сторони не повідомляють, скільки Сполучені Штати заплатили Росії за обладнання, яке в РФ охарактеризували як “гуманітарну допомогу”.

Обидві країни надавали гуманітарну допомогу один одному за часів кризи в минулому і, безсумнівно, будуть робити це знову в майбутньому“, – кажуть у Трампа.

За даними видання, в оточенні Трампа вважають, що таким чином Москва хоче показати світу себе з хорошого боку, щоб в майбутньому з РФ зняли санкції.

За уточненими даними, борт доставив в США вантаж вагою в 60 тонн. Росія передала Штатам апарати ШВЛ, маски, респіратори та інші засоби захисту.

У РФ кажуть, що такий вантаж був “хорошим жестом солідарності з жителями Нью-Йорка, які в даний момент знаходяться в дуже складній ситуації”. Також там допускають, що в майбутньому можуть бути нові поставки.

Тим часом в РФ багато хто задається питаннями про те, навіщо Росія передає США такі “подарунки” в період поширення вірусу, коли в РФ і так напружена ситуація із засобами захисту.

Читайте також: Що зробить коронавірус з Росією і Путіним? ВІДЕО

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE