Politerno > Україна і світ > Впіймано “на гарячому” високопосадовця, котрий зливав секретні дані військового характеру, – СБУ

Впіймано “на гарячому” високопосадовця, котрий зливав секретні дані військового характеру, – СБУ

  • 2 Квітня, 2020
  • 817 Переглядів
  • 0

Служба безпеки викрила топ-чиновника категорії “А”, який продав іншій особі секретні документи про дії Міноборони на сході України, в морях і Керченській протоці.

Про це 2 квітня повідомили в прес-службі СБУ

Державний службовець категорії “А”, скопіював і переслав по електронній пошті, поки невстановленим особам, таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на півдні і сході України, в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці“, – йдеться в повідомленні.

2 квітня 2020 року проведено слідчі дії у робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця. Правоохоронці вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом «Для службового користування». 

В СБУ зазначають, що дії даного чиновника завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності і державній безпеці України.

Читайте також: СБУ розпочало досудове розслідування за підозрою у приховуванні результатів аналізів на коронавірус

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE