Politerno > Україна і світ > Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти Коломойського і Боголюбова

Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти Коломойського і Боголюбова

  • 3 Квітня, 2020
  • 712 Переглядів
  • 0

Націоналізований Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти колишніх власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на $ 5,5 мільярда.

Про це заявив член наглядової ради Приватбанку Роман Сульжик в ефірі телешоу “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Дві години тому Приватбанк подав новий позов у юрисдикції Кіпру проти колишніх власників Приватбанку панів Коломойського і Боголюбова на суму 5,5 мільярда доларів”, – зазначив Сульжик.

Він пояснив, що цей позов пов’язаний із сумнівними транзакціями, які були проведені у Приватбанку з 2013 по 2016 роки, і цього разу вони робили це не одні. Тепер разом з Коломойським і Боголюбовим відповідати будуть один з колишніх членів правління банку, а також дві компанії на Кіпрі.

Як повідомляється на сайті Приватбанку, йдеться про Тімура Новікова та кіпрські компанії – PrimeCap (Cyprus) Limited та Duxton Holdings Limited.

У банку вважають, що їхні схеми мають усі ознаки шахрайства і відмивання коштів.

“Позов банку стосується двох серій трансакцій, які, як стверджує банк, було незаконно здійснено у період між 2013 та 2016 роками, за вказівкою його колишніх власників та при сприянні інших відповідачів, які передбачали сплату величезних сум компаніям, що належали та/або контролювалися паном Коломойським та паном Боголюбовим, відповідно до кредитних договорів, які, як вважає банк, є удаваними та жоден з яких не був погашений”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією фінустанови, такі трансакції включали схему, за якою 2,34 млрд доларів були направлені кіпрській компанії, пов’язаній із колишніми власниками банку – Duxton Holdings Limited, шляхом перерахування траншами по 30 млн доларів протягом чотирьох місяців у 2013 році.

Цей позов є складовою вимог Приватбанку до Коломойського та Боголюбова, що розглядаються в Англії, на Кіпрі, у США та Ізраїлі на загальну суму понад 10 млрд доларів.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва зобов’язав Приватбанк заплатити депозити офшорним компаніям братів Суркісів на суму понад $200 млн.

На засіданні 30 березня нардепи проголосували за так званий “антиколомойський” законопроєкт щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.

Близький соратник та бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського Тімур Міндіч тричі за тиждень напередодні голосування за так званий «антиколомойський» законопроєкт відвідував Офіс президента, де зустрічався із керівником ОП Андрієм Єрмаком. Сам Тімур Міндіч у коментарі спочатку назвав свій візит «недержавними» справами, а пізніше – «допомогою у боротьбі з коронавірусом».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE