Politerno > Тернопільщина > Почаївська лавра висміює протикоронавірусні дії влади

Почаївська лавра висміює протикоронавірусні дії влади

  • 7 Квітня, 2020
  • 2428 Переглядів
  • 0

Свято-Успенська Почаївська лавра, яка знаходиться у Тернопільській області, підтвердила репутацію найортодоксальнішої з трьох православних лавр України.

На своєму сайті Почаївська лавра розмістила інформацію про те, що «наш боголюбний народ, як і все населення нашої України спіткало випробування. Через поширення коронавірусної інфекції ВООЗ оголосила про пандемію вірусу COVID19, в України запроваджені посилені заходи попереджувального характеру, карантин, а деяких областях, в тому числі й у Тернопільській, оголошено режим Надзвичайної ситуації».

Але тут же на вебсторінці Почаївської лаври є й інформація під заголовком: «Ми сподіваємось на святу воду, а вони – на антисептик».

Читайте також: Чи заразилися в Почаєвській Лаврі коронавірусом паломники із Молдови

Тут містяться закиди світській владі щодо антикоронавірусних кроків, яких вона вживає.

«І ми знаємо, що в переважній більшості храмів і УПЦ, і РПЦ минулі недільні служби були багатолюдними. І ні в кого навіть гадки не спало скасувати Літургію. І це при тому, що Кабмін заборонив релігійним організаціям проводити церемонії за участі більше 10 осіб… А заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко і взагалі заявив, що МОЗ проти будь-яких масових заходів, в тому числі й релігійних… При цьому радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко… погрожував релігійним організаціям адміністративним і карним переслідуванням за недотримання правил карантину», – читаємо на сайті Почаївської лаври.

Читайте також: Священик міг заразитися в Почаївській Лаврі

Почаївська лавра навіть вмістила карикатуру на своєму сайті, яка висміює антикоронавірусні заходи влади.

В самій Почаївській лаврі, як видно зі звернення її предстоятеля митрополита Володимира, «служби божі відбуваються згідно з уставом, випадків зараження коронавірусом не зафіксовано».

Читайте також: Паломники з Почаївської Лаври завезли коронавірус в Молдову, – Додон

Це при тому, що Синод УПЦ (МП) спеціальному зверненні у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 сказав: «Церква закликає своїх вірних не ігнорувати загальноприйнятих норм гігієни і виконувати рекомендації лікарів».

Читайте також: Пособник терористів відслужив в Почаївській Лаврі. За кілька днів до того відспівував “200-их” сепарів

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE