Politerno > Тернопільщина > У Тернополі вже 9 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом

У Тернополі вже 9 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом

  • 7 Квітня, 2020
  • 2477 Переглядів
  • 0

Намагаючись “впіймати хайп”, багато ЗМІ поширило інформацію про зараження “двох медиків Тернопільської Університетської лікарні”. 

При цьому, вони посилаються на повідомлення Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом. Викладене посилило і без того значні страхи та переживання тернополян.

Насправді, ситуація дещо інша. Через власні джерела виданню “Політерно” стало відомо про те, що нещодавно в хірургічне відділення вказаного медичного закладу з діагнозом гостра кишкова непрохідність потрапила 70-річна жителька м.Бучача. З самого початку її помістили в окрему індивідуальну палату. 

У неї виявили симптоми коронавірусного захворювання, котре було невдовзі підтверджено лабораторно. Жінку перевели в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги. 

Увесь медперсонал, котрий міг контактувати з хворою, було відповідним чином обстежено. Перевірку пройшло понад 40 осіб. Хворобу зафіксовано в двох осіб: лікаря-інтерна, 1995 р.н., жителя м.Тернополя, котрий реально не приймав участі в лікуванні хворої, та в ліфтера III-го корпусу лікарні, 1961 р.н., жительки Зборівського р-ну. 

Завдяки вжитим організаційним заходам з дотримання протиепідемічних вимог, жоден кваліфікований медичний працівник, а також пацієнт хірургічного відділення Тернопільської Університетської лікарні внаслідок описаного інциденту не заразився. 

Читайте також: Почаївська лавра висміює протикоронавірусні дії влади

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE