Politerno > Тернопільщина > Після смерті жінки від COVID-19 на Тернопільщині, чиновник звинуватив лабораторний центр у неоперативності

Після смерті жінки від COVID-19 на Тернопільщині, чиновник звинуватив лабораторний центр у неоперативності

  • 9 Квітня, 2020
  • 2035 Переглядів
  • 0

Після смерті 83-річної жінки від коронавірусу, керівник Монастириського районного штабу для боротьби з коронавірусом Павло Дронь звинуватив обласний лабораторний центр у неоперативності проведення досліджень на COVID-19.

За його словами, сьогодні вранці зафіксовано другий летальний випадок у Монастириському районі – померла 83-річна жінка із с. Верхня Слобідка, передає УНІАН.

“Хвора була госпіталізована до Монастириської районної лікарні і їй клінічно було виставлено підозру на COVID-19. 6 квітня у неї було відібрано біоматеріал та відправлено до обласного вірусологічного центру. Відповідь “+” на коронавірус отримано сьогодні вранці після її смерті. Така “оперативність” центру неприйнятна”, – наголосив Дронь.

Впродовж 6-7 квітня Тернопільський обласний лабораторний центр не реєстрував жодного нового випадку на коронавірус. За 8 квітня зареєстровано лише один.

У лабораторному центрі сповільнення темпів реєстрації нових хворих на коронавірус пояснили відсутністю тест-систем. Їх не було півтори доби. Отримали тест-системи учора, 8 квітня, о 22:00.

“Отриманої партії вистачить на 3 тис. досліджень”, – зазначили у лабораторному центрі.

Як повідомлялося, за відомостями МОЗ, станом на 10:00 9 квітня у Тернопільській області лабораторно підтверджено 169 випадків COVID-19, з них 3 – летальні.

Читайте також: У Почаївській Лаврі перша підозра на коронавірус?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE