Politerno > Україна і світ > ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти

ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти

  • 13 Квітня, 2020
  • 652 Переглядів
  • 0

ОПЕК, Росія та інші країни, що добувають нафту, домовились у неділю скоротити видобуток на рекордну кількість – 9,7 млн ​​барелів на добу, щоб підтримати ціни на нафту в умовах пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на свої джерела.

10 квітня стало відомо, що більшість країн ОПЕК та Росія досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, а саме скоротити у травні-червні 2020 року видобуток на 10 млн барелів на добу.

Пізніше Bloomberg написав, що всі домовленості будуть діяти лише за умови згоди Мексики. Як виявилось, Міністр енергетики країни не погодилась на попередні умови і покинула відеоконференцію, яка тривала 11 годин.

Тож учора ввечері, після компромісу з Мексикою, ОПЕК+ погодилася скоротити видобуток протягом травня-червня на рекордну кількість, що становить близько 10% світової пропозиції.

Згоду Мексики було отримано завдяки посередництву президента США Дональда Трампа. Так, Сполучені Штати допоможуть Мексиці скоротити видобуток нафти, взявши на себе частину її зобов’язань – 250-300 тис барелів, заявив у п’ятницю президент США.

Міністерство енергетики Казахстану підтвердило Reuters інформацію про те, що група країн ОПЕК + погодилася скоротити світовий видобуток нафти на 9,7 мільйона барелів на добу протягом двох місяців, починаючи з 1 травня.

Як відомо, раніше країни-члени APPO, які не брали участі в угоді ОПЕК+, також зобов’язалися зробити свій внесок у глобальні зусилля і скорегувати свій добовий видобуток.

Одна з найбільших компаній Saudi Aramco відклала публікацію цін на свою нафту в травні з суботи на неділю, оскільки переговори щодо угоди ОПЕК + не були завершені.

Нагадаємо, американський сенатор-республіканець Ліндсі Греем запропонував суворо покарати Китай за смерті американців і безробіття в США.

Читайте також: Чорний понеділок. Ціни на нафту і світові біржі впали. Що чекає гривню і Україну?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE