Politerno > Україна і світ > Якщо президент не заветує закон про розпродаж землі, він відповідатиме за законом – Тимошенко (Відео)

Якщо президент не заветує закон про розпродаж землі, він відповідатиме за законом – Тимошенко (Відео)

  • 15 Квітня, 2020
  • 1225 Переглядів
  • 0

Лідерка фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко вимагає від президента Володимира Зеленського накласти вето на ухвалений 31 березня законопроект про ринок землі.

Про це Юлія Тимошенко заявила в коментарі жуналістам біля будівлі Офісу президента в середу в Києві, цитує “Інтерфакс-Україна

“Я принесла лист – звернення до президента… Я хочу зараз прямо звернутися до Зеленського: якщо ви підпишете закон про продаж сільськогосподарської землі і не накладете вето – ви скоїте злочин, у якого не буде терміну давності, і рано чи пізно ви будете відповідати за це за Кримінальним кодексом”, – зазначила лідер партії.

Читайте по темі:
60% українців проти відкриття ринку землі, 46% не хочуть співпраці з МВФ, – соціологія

На думку Тимошенко, при прийнятті законопроекту про ринок землі було порушено 5 статей Конституції України.

«Президент забрав сільськогосподарську землю в людей проти їхньої волі. Президент знав, що 73% країни проти, знав, що аграрії всієї країни проти, знав що практично всі громади України проти. Але він все одно примусив парламент дати дозвіл на розпродаж землі. Зараз залишається єдиний шанс, і про це я прийшла сказати президенту. Вихід один – накласти вето», – зауважила Юлія Тимошенко.

Вона також повідомила, що у “Батьківщини” вже готове конституційне подання про невідповідність цього законопроекту Основному закону, і якщо президент підпише закон, то її команда звернеться до Конституційного суду.

“В президента немає права на помилку. Якщо Ви зараз підпишете закон про розпродаж землі й не накладете вето, – ви скоїте злочин, у якого не буде терміну давнини. Бо всі розуміють, що Ви зараз позбавляєте землі майбутні покоління українців й рано чи пізно Ви будете відповідати за це згідно з Кримінальним Кодексом. Попереджаю – ми не відступимо. І країна не пробачить!” – наголосила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила усі постанови про скасування рішення від 31 березня про ухвалення в цілому законопроєкту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Читайте також: Влада схожа на наркомана, який сидить на голці залежності і виносить з дому останнє, – Тимошенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE