Politerno > Україна і світ > МОЗ запустило інформаційний ресурс про ліки для профілактики та лікування COVID-19

МОЗ запустило інформаційний ресурс про ліки для профілактики та лікування COVID-19

  • 16 Квітня, 2020
  • 1007 Переглядів
  • 0

Державний експертний центр МОЗу запустив інформаційний ресурс про дію лікарських засобів, які застосовуються під час профілактики та лікування коронавірусу.

Проєкт covid19.dec.gov.ua створено для поширення достовірної та експертної інформації, систематизованої експертами ДЕЦ на основі даних ВООЗ та офіційних держустанов, включно з регуляторними органами різних країн світу.

Щодня ресурс обробляє інформацію з більш ніж 50 країн світу, які борються з COVID-19.

Нині інформаційний ресурс складається з п’яти розділів: антисептики, жарознижуючі препарати, противірусні засоби, ліки, що впливають на імунітет, та ліки, які застосовуються для неінфекційних захворювань під час COVID-19.

Інформацію будуть оперативно доповнювати й оновлювати новими даними і результатами досліджень, які з’являтимуться.

За словами директора ДЕЦ Тетяни Думенко, через поширення коронавірусної інфекції всі країни стикаються з нестачею доказової бази і результатів тривалих клінічних випробувань ліків, що застосовуються під час лікуванні COVID-19.

“Наші експерти оперативно збирають і аналізують ті дані, які ми можемо отримати на сьогодні: з реальної лікарської практики різних країн, наукових статей, рекомендацій органів охорони здоров’я, проміжних висновків досліджень. Це величезний масив інформації, який експерти ДЕЦ опрацьовують і надають до Міністерства охорони здоров’я для використання у протидії COVID-19”, – сказала вона.

Водночас ДЕЦ наголошує, що у разі появи симптомів респіраторного захворювання або підозри на наявність коронавірусної інфекції необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.

“Інформаційний ресурс covid19.dec.gov.ua закликає приймати всі препарати, крім антисептиків, після (телефонної) консультації з вашим сімейним лікарем і за його призначенням”, – нагадує ДЕЦ.

Нагадаємо, Американський телеканал Fox News з посиланням на власні джерела повідомив, що пандемія коронавірусу Covid-19 почалася з витоку з лабораторії в китайському місті Ухань. Однак, Covid-19 не розроблявся як біологічна зброя.

Станом на вечір середи у Шумському районі Тернопільскої області, за результатами досліджень обласного лабораторного центру з 24 мешканців Шумщини у 21 підтвердили коронавірус

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE