Politerno > Україна і світ > Екскерівника пресслужби Порошенка перевірять через відео, де фура збиває Зеленського

Екскерівника пресслужби Порошенка перевірять через відео, де фура збиває Зеленського

  • 17 Квітня, 2020
  • 862 Переглядів
  • 0

Нацполіція перевірить екскерівника пресслужби АП Петра Порошенка на причетність до відео, де фура нібито збиває його тодішнього конкурента на виборах Володимира Зеленського.

Про це йдеться у матеріалах справи, які частково оприлюднено в рішенні суду.

7 квітня суд на прохання поліції продовжив терміни розслідування до 11 липня.

Слідчий обґрунтував таку необхідність тим, що він планує:

  • відпрацювати на причетність до ймовірного злочину колишнього керівника Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента та його колег.

    На момент оприлюднення ролику цю посаду обіймав Андрій Жигулін;

  • за результатами відпрацювання визначитись, чи необхідно допитати їх в якості свідків та провести обшуки в їхніх помешканнях;

  • дослідити наявність у діях Жигуліна ознак злочину.

    За словами поліції, екскерівнику пресслужби Порошенка неодноразово направляли повістки.

Водночас, у рішенні суду йдеться, що експерт, який досліджував відео, не виявив у ньому “ознак пропаганди культу насильства та жорстокості”.

Судячи з іншого судового рішення, ще від 15 серпня 2019 року, питання про наявність таких ознак було єдиним, яке ставили експерту.

Крім того, була проведена експертиза блоку комп`ютера, мобільного телефону та інших носіїв інформації активіста молодіжної організації Порошенка – “Солідарної молоді” Дениса Любченка.

У цих предметах шукали файли за ключовими словами: “У кожного своя дорога… Зе Енд”, “Зеленський”, “Порох сила Кокс могила”, “STOP ZE DRUGS”, “Фура”, “Європейське майбутнє України”. Таких файлів експерт не виявив.

Також у речах Любченка не знайшли інформацію щодо роботи сайту euua.org, на якому був опублікований відеоролик.

У коментарі УП Андрій Жигулін, який досі опікується комунікацією в партії Порошенка “Європейська солідарність”, сказав, що його або підлеглих на допити у цій справі не викликали, повістки він не отримував.

Нагадаємо, 1 квітня 2019 року штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського заявив, що у Telegram-каналі, причетному до президента Петра Порошенка, опублікували відеоролик, за сюжетом якого Зеленського збиває фура, а в кінці відео з’являється біла доріжка, яка ймовірно, імітує кокаїн. Штаб відзначав, що радитиме посилити охорону після такої публікації.

У штабі Петра Порошенка заявляли, що не мають стосунку до відео.

Того ж дня Національна поліція почала розслідування через появу ролика. Справу відкрили за статтею 346 Кримінального кодексу – “погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”.

25 липня 2019 року команда Зеленського повідомила, що поліція знайшла автора ролика з вантажівкою, пообіцявши, що його чекає несолодка доля: загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

21 серпня 2019 року правоохоронці провели обшуки у активіста молодіжної організації Порошенка – “Солідарної молоді”, волонтера “Відсічі” Дениса Любченка.

Він підтвердив поширення ролика, але сказав, що знайшов його в інтернеті.

Також нагадаємо читачам, що після перемоги першому турі кілька соратників чинного президента Петра Порошенка розповсюдили у соцмережі фейк про переможця першого туру виборів Володимира Зеленського.

Читайте також: Суд перегляне позов про визнання незаконною формули Порошенка-Ахметова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE