Politerno > Україна і світ > Радник Авакова не виключає, що пожежі під Києвом – спланована диверсія

Радник Авакова не виключає, що пожежі під Києвом – спланована диверсія

  • 18 Квітня, 2020
  • 896 Переглядів
  • 0

В МВС не виключають, що ситуація з пожежами біля Києва може бути результатом спланованої диверсії.

Про це на своїй сторінці  у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ, член колегії МВС Зорян Шкіряк.

“В МВС України не виключають, що ситуація з пожежами, котра відбувається навколо столиці, спочатку в Чорнобильській зоні, а зараз і в Житомирській області може бути результатом спланованої диверсії. Наразі все вказує на те, що це могла бути заздалегідь продумана кампанія, з розрахунком напрямку вітру. Мета замовників і організаторів зрозуміла: спроба дестабілізації ситуації, нагнітання істерії та посилення панічних настроїв серед населення в умовах карантину і протидії розповсюдженню коронавірусу… Ми з‘ясуємо, вирахуємо і знайдемо тих покидьків, що ймовірно здійснювали цю масштабну провокацію”, – зазначив Шкіряк.

Водночас речник МВС Артем Шевченко у коментарі “Українській правді” на питання, чи дійсно МВС розглядає як версію пожеж сплановану диверсію, відповів: “Не виключає”.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні з 4 квітня гасять пожежу.

6 квітня за фактом пожежі в Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Станом на 13 квітня ситуація з пожежами в Чорнобильській зоні стала критичною, так як вогонь вже дістався до міста Прип’ять і незабаром міг перекинутися на сховища радіоактивних відходів.

На 10-й день пожежі в лісах під Чорнобилем Президент вирішив розібратися в ситуації.

14 квітня відкритий вогонь вдалося погасити завдяки дощу, але трава й пеньки досі тліють. Станом на 18 квітня пожежі в Зоні відчуження охопили вже територію 5 лісництв.

16 квітня від вечір вітер змінив напрямок – і у київському повітрі з’явилися продукти горіння. Киянам радили не відчиняти вікна.

Рейтинг індексу якості повітря QIAir показав, що Київ – світовий лідер з забрудненого повітря. Такі ж показники зберігалися і в суботу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 18 квітня повідомив, що причина забруднення повітря біля Києва – пожежі у Житомирській області. За його словами, з 15 осередків загорянь в екосистемах Житомирської області рятувальники вже ліквідували 6.

Також ми повідомляли, що 18 квітня о 06.40 ліквідовано пожежу на території Чистилівського орнітологічного заказника, що на Тернопільщині, загальнодержавного значення, розташованого у межах заболоченої заплави річки Серет, між Пронятином (мікрорайон Тернополя) та селами Біла, Чистилів, Великий Глибочок і Плотича Тернопільського району.

Читайте також: Чому влада мовчала про “чорнобильське лихо” – розслідування

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE