Politerno > Україна і світ > Коронавірус: заплановано масове тестування українців – Ляшко

Коронавірус: заплановано масове тестування українців – Ляшко

  • 24 Квітня, 2020
  • 1823 Переглядів
  • 0

МОЗ планує проведення масового тестування українців для виявлення антитіл до коронавірусу.

Про це в ефірі “1+1” повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головний санлікар: Найближчим часом в Україні почнеться масове тестування на антитіла до коронавірусу.

Головний санлікар: Найближчим часом в Україні почнеться масове тестування на антитіла до коронавірусу. Щоби з’ясувати, скільки українців вже перехворіли на коронавірус та виробили до нього імунітет, в Україні планують провести масову діагностику на наявність антитіл до коронавірусу методом імуноферментного аналізу. Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» заявив головний санлікар Віктор Ляшко. Зараз ІФА-тести проходять випробування. Українська лабораторна мережа готова проводити один мільйон таких тестів на добу, каже посадовець.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 23 квітня 2020 р.

Україна може стати п’ятою країною, де запустили таку ІФА-діагностику.

Я думаю, що найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл. Це показуватиме, перехворіли чи не перехворіли люди на коронавірусну хворобу, чи є імунітет. Поки ми не маємо чітких наукових даних, якої тривалості цей імунітет буде. Але поки можемо судити про те, що в кого є ці антитіла – імунітет справляється три місяці“, – розповів Ляшко.

Чиновник додав, що ПЛР-тести, які використовуються нині для виявлення коронавірусу в організмі, теж не завжди дають об’єктивну інформацію.

Не можна використовувати ПЛР-тести постійно, оскільки є питання інкубаційного періоду. Ми можемо потрапити в перші три дні інкубаційного періоду, коли буде неінформативним цей тест. Отже, для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби використовують ІФА-методи“, – повідомив Ляшко.

Читайте також: COVID-19 вражає не тільки легені, а більшість органів аж до головного мозку – дослідження

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE