Politerno > Україна і світ > Пересічні громадяни зможуть заробити на тендерах

Пересічні громадяни зможуть заробити на тендерах

  • 24 Квітня, 2020
  • 698 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів встановив розмір плати за подання скарги на тендерні закупівлі і їх результат. Розмір оплати залежить від того, на якому етапі подана скарга.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Що стосується розміру плати за скарги, то Кабмін встановив її на рівні 0,3% від очікуваної вартості закупівлі або частини лота у разі, якщо оскаржується тендерна документація, технічні характеристики предмета закупівлі, бездіяльність замовника до моменту закінчення прийому тендерних пропозицій. Сума плати у такому разі не повинна бути менш як 2 тисяч гривень, але і не більше 85 тисяч гривень.

Якщо скарга подається вже після оцінки та розгляду тендерних пропозицій та публікації повідомлення про намір укласти договір, то плата за скаргу зростає до 0,6% від очікуваної вартості закупівлі або частини лота. При цьому точна сума не має виходити за межі від 3 до 170 тисяч гривень.

На думку експертів, нова редакція закону про публічні закупівлі в Україні, згідно з якою з 19 квітня всі замовники повинні проводити закупівлі на суму від 50 тисяч гривень в системі Prozorro, може вивести “з тіні” закупівлі на мільярди гривень.

Довідково. Система Prozorro була створена у 2015 році, а з 1 серпня 2016 року була поширена в Україні на всіх державних замовників при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тисяч гривень та послуг – понад 1,5 мільйона гривень. Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія коштів досягається шляхом конкуренції за ринковим принципом.

Читайте також: Населення заборгувало за електроенергію 4,7 мільярди – Буславець

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE