Politerno > Україна і світ > Населення заборгувало за електроенергію 4,7 мільярди – Буславець

Населення заборгувало за електроенергію 4,7 мільярди – Буславець

  • 23 Квітня, 2020
  • 786 Переглядів
  • 0

За останні три місяці українці накопичили “колосальні” борги за електроенергію, заборгованість перед постачальниками становить 4,7 млрд грн.

Про це заявила т.в.о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець під час онлайн-конференції.

“Ми живемо в найбільшій кризі за всю історію України, і електроенергетика є невід’ємною частиною цієї кризи. Ми вже бачимо на сьогодні кризу неплатежів”, – сказала Буславець.

За її словами, постачальники універсальних послуг, що постачають електроенергію населенню, заборгували 5 млрд грн перед “Укренерго”. 4,7 млрд грн із них виникли у зв’язку із заборгованістю населення.


Читайте також:
Західна Україна купує в олігарха електроенергію на 75% дорожче від цін у сусідній Словаччині

У свою чергу, “Укренерго” заборгувало понад 8 млрд грн ДП “Гарантований покупець”. Це унеможливлює виконання останнім зобов’язань перед “зеленою” генерацією.

Буславець зазначає, що ДП “Гарантований покупець” загалом має понад 10 млрд грн боргів. Зокрема, перед виробниками ВДЕ – 6,3 млрд грн, перед “Енергоатомом” – 4 млрд, перед “Укргідроенерго” –  200 млн.

За її словами, доручення Кабміну щодо невідключення споживачів за несплату було сприйняте споживачами як можливість не платити.

“Люди не розуміють, що електроенергія у наших домівках є завдяки самовідданій роботі всіх енергетиків. Але цим енергетикам треба платити зарплатню, енергетичним компаніям треба сплачувати податки. 

Необхідно виходити до людей з меседжем, щоб вони були часткою цього процесу і розуміли свою відповідальність. Треба сплачувати за отриманий ресурс, бо повна темрява гірша за пандемію”, – вважає Буславець.

Читайте також: Ахметов на Великдень різко підняв ціни на електроенергію для Галичини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE