Politerno > Україна і світ > САП не вважає дії брата Єрмака корупційним злочином і тому передала справу в поліцію

САП не вважає дії брата Єрмака корупційним злочином і тому передала справу в поліцію

  • 23 Квітня, 2020
  • 918 Переглядів
  • 0

САП передала до Національної поліції матеріали кримінального провадження щодо відеозаписів із братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом Єрмаком.

В юридичній компанії  “Міллер” дізналися, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила кваліфікацію відкритого раніше провадження зі “Зловживання впливом” на “Шахрайство” і 17 квітня прийняла рішення про передачу справи за підслідністю до ГСУ Національної поліції.


Читайте також:
СБУ повинна розслідувати можливу держзраду з боку Єрмака і Кучми – рішення суду

“Суть зловживання впливом в тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на прийняття рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші, просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не знаходиться в підслідності НАБУ”, – йдеться у поясненні САП.

“За моєю інформацією, логіка прокурорів САП така: Денис і Андрій Єрмак начебто не отримували грошей за призначення на посади, тож це не зловживання впливом, а вже шахрайство – інших фігурантів справи Дмитра Штанька і Сергія Шумського. В зв’язку з цим перекваліфікація і справа вже не підслідна НАБУ, а підслідна поліції”, – повідомив адвокат Гео Лероса Масі Найєм у коментарі “Українській правді”.

Нардеп з фракції “СН” Гео Лерос, який оприлюднив викривальні відеозаписи, у Facebook зазначив: “Тепер замість НАБУ розслідування буде проводити Національна поліція, а Денис Єрмак одразу став потерпілим, а не організатором схеми розпродажі посад. Тепер в такій країні ми живемо, ласкаво просимо в задзеркалля!”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на скандал з Єрмаками наступним чином: жодна людина зі скандальних відеозаписів щодо преговорів брата голови ОП Дениса Єрмака не була призначена на топ-посади.

Читайте також: “Вони зливають Єрмака”: фігуранти “записів Лероса” кажуть, що заявили у НАБУ (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE