Politerno > Україна і світ > Рябошапка роздмухує навколо Зеленського новий корупційний скандал

Рябошапка роздмухує навколо Зеленського новий корупційний скандал

  • 23 Квітня, 2020
  • 983 Переглядів
  • 0

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка звинуватив друга президента голову СБУ Івана Баканова у “порятунку організаторів мільярдної схеми по “Приватбанку” від повідомлення про підозру”.

“Ще одне надважливе для України провадження може бути швидко завершено, щойно друг президента, Голова СБУ, розблокує проведення ключової експертизи в одному із проваджень НАБУ щодо “Приватбанку”.

Вже декілька місяців заблокована керівництвом СБУ експертиза рятує організаторів мільярдної схеми від повідомлення про підозру. Нагадаю, що згідно із законом повідомити про підозру без встановлення експертизою збитків НАБУ/САП не мають права.”, – зазначив Рябошапка у власній колонці на УП.


Читайте також:
Оптимізм і обіцянки. Чому Зеленського навчив перший рік президентства

Виходить, що Баканов, на думку Рябошапки, діє в інтересах підозрюваного, будучи при цьому багато років в ділових і дружніх відносинах з фігурантами справи “Приватбанку” Григорієм Суркісом та Ігорем Коломойським.

Принаймні таким питанням задається редактор Цензор.нет Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

“Рябошапка по суті звинуватив у корупції найближчого соратника президента, який, звичайно, не може робити таке без відома самого Зеленського. Дивно, що це не викликає ніякого резонансу – адже це заявив екс-генпрокурор, один з найближчих співробітників Зеленського в недавньому минулому, одна з найбільш інформованих в справі “Приватбанку” людина”,  – підкреслює журналіст.

Бутусов висловлює сподівання, що в СБУ негайно дадуть відповідь, чому вони рятують підозрюваних. За його словами, “Рябошапка вмочив Зеленського в новий корупційний скандал”. Адже якщо будуть прийняті у Верховному суді рішення на користь Суркіса і Коломойського по “Приватбанку”, то голові СБУ згадають це звинувачення і похід на день народження, і фінансування “кварталу”.

“Рябошапка показав хто несе відповідальність за цю справу. Це реально інформаційна бомба”, – резюмує Бутусов.

 Читатйе також: Фінал політичної кар’єри Зеленського вже зрозумілий – Бутусов



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE