Politerno > Україна і світ > УПЦ МП заперечує, що у всіх священників Києво-Печерської лаври коронавірус

УПЦ МП заперечує, що у всіх священників Києво-Печерської лаври коронавірус

  • 26 Квітня, 2020
  • 831 Переглядів
  • 0

Російські ЗМІ повідомили, що у Києво-Печерській лаврі на Covid-19 захворіли усі священники, в тому числі настоятель, але в УПЦ МП заперечили цю інформацію.

Зокрема, речник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Климент пояснив УП, що російське видання “РБК” його неправильно процитувало.

“РБК” неправильно мене процитувало, некоректно. Я сказав, що фактично всі, хто захворіли, одужали. Усі монахи, які є в Лаврі, проходили моніторинг на наявність вірусу (Covid-19 – ред.), самих монахів більше ніж 200, не те, що 100. Але МОЗ дало інформацію, що більше 100 людей мають інфекцію, але ці дані були, здається, 2-3 тижні тому. А на сьогодні практично всі вже одужали, тому говорити, що там сьогодні 100 хворих – це некоректно. У лікарнях залишилося 3-4 людини”, – зазначив Климент.

Жодних власних даних щодо кількості хворих у Лаврі її речник не має. За його словами, він оперує даними МОЗ.

Нагадаємо, нещодавно вітчизняні ЗМІ повідомили, що митрополитів УПЦ МП Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували з коронавірусом, але представники церкви спростовують цю інформацію.

Перед цим стало відомо, що у Києво-Печерській Лаврі внаслідок коронавірусної інфекції помер монах Никодим. Це вже третя смерть в Києво-Печерській Лаврі.

Також ми повідомляли, що палкий поціновувач УПЦ-МП, олігарх та нардеп Вадим Новинський отримав позитивний результат тесту на коронавірус і поміщений у лікарню.

На Хмельниччині у Свято-Преображенському Головчинецькому жіночому монастирі зафіксовано два випадки інфікування коронавірусом.

 Читайте також: Коронавірус у Почаєві: відсутня допомога МОЗ та відра у палатах замість туалетів. ВІДЕО



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE