Politerno > Україна і світ > Малому бізнесу кредити, торговцям ринки, пожежам гасіння: Зеленський записав нове ВІДЕО

Малому бізнесу кредити, торговцям ринки, пожежам гасіння: Зеленський записав нове ВІДЕО

  • 27 Квітня, 2020
  • 838 Переглядів
  • 0

На цьому тижні уряд планує прийняти кілька важливих програм і рішень щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Ми починаємо новий тиждень боротьби з коронавірусом. МОЗ уже отримало близько півмільйона ПЛР-тестів українського виробництва, сьогодні буде відвантажено ще майже 200 тисяч. За якістю й точністю вони відповідають світовим стандартам”, – повідомив він.

Зеленський назвав заплановані важливі економічні кроки: 

  • Перша – іпотека для населення зі ставкою близько 10%.

  • Друга – кредити малому бізнесу з низькою ставкою для виплати зарплат своїм працівникам”.

Також глава держави торкнувся питання роботи продовольчих ринків.

“На найближчому засіданні, в середу, уряд розгляне можливість їхнього відкриття. Я вважаю, що за умови дотримання всіх правил безпеки вже цієї п’ятниці ринки зможуть відновити роботу. Але хочу підкреслити – лише за умови дотримання всіх правил безпеки”, – зазначив Зеленський.

Він також доповів про ситуацію з пожежами в Україні: “Ситуація в Житомирській області є контрольованою. Минулої доби було ліквідовано два осередки. Ідуть активні роботи й на інших. До цих робіт залучено понад 500 фахівців та 95 одиниць техніки.

У Зоні відчуження ліквідовано два осередки, загрози розповсюдження вогню наразі немає. Радіаційний фон у столиці, Київській області та у Зоні відчуження в межах норми. Я дякую всім нашим пожежникам та рятувальникам за роботу”.

“Дорогі українці! Вчора, 26 квітня, були роковини страшної трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Я хочу ще раз подякувати та низько вклонитися всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС – за їхню мужність, яка зупинила страшне лихо не тільки для України, а й для всього людства. 34 роки тому вони стали на захист кожного з нас – ціною власного життя та здоров’я. Сьогодні така ситуація, коли кожен з нас може вберегти життя людей навколо. І для цього потрібно не так багато. Як мінімум – залишатися вдома. Давайте пам’ятати про це та не виходити на вулицю без зайвої потреби”, – закликав президент.

Читайте також: Карантин в Україні: 277 тис ФОПів призупинили діяльність, 3/4 з них торгували на ринках, – Опендатабот (Інфографіка)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE