Politerno > Україна і світ > Бондаренко показав переписку з погрозами з ОП, Трофімов назвав її політтехнологією

Бондаренко показав переписку з погрозами з ОП, Трофімов назвав її політтехнологією

  • 2 Травня, 2020
  • 1339 Переглядів
  • 0

На опублікуваному мером Черкас Анатолієм Бондаренком скріншоті людина, підписана як перший заступник голови ОП Сергій Трофімов нібито погрожує міському голові через раннє зняття карантинних обмежень. Трофімов запевнив, що не вів переписку з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Мер Черкас ввечері 1 травня розмістив на своїй сторінці в соцмережі скріншот погроз нібито від Сергія Трофімова.

Бондаренко прокоментував листування словами “Ви забули, в якій країні живете”.

На скріншоті з телефона абонент “Сергій Трофімов” пише, що “наступного разу будуть не привіти, а дії”.

Також абонент “востаннє попереджає” і радить меру Черкас “заспокоїти свої таланти”.

На цей пост відреагувала пресслужба Офісу президента. У Володимира Зеленського заперечила факт спілкування Трофимова з “батьківщинцем”.

“Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки. Однак цей факт ніяк не вплине на перебіг подій – саме дії міського голови та міськвиконкому, а не їхні висловлювання, мають одержати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень”, – написали в ОП.

Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов запевнив, що не вів переписку з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Його цитує пресслужба Офісу президента у Telegram-каналі

“Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, – це повний фейк. Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій меседжер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з Інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості”, – зазначив Трофімов.

За словами першого заступника голови ОП, такі інформаційні “вкиди” можуть бути “частиною політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами”.

Трофімов вважає, що таким чином деякі можновладці “використовують ЗМІ для просування себе, надання резонансності своєму прізвищу та підвищення свого рейтингу”.

Сам факт публікації Бондаренком переписки, заступник Андрія Єрмака відніс до спекулювання на питанні зняття карантинних обмежень.

А рішення про дочасне послаблення карантинних обмежень Трофімов назвав самовільним діями місцевої влади, спрямованими на підвищення рейтингу.

Перший заступник керівника Офісу Президента вважає, що якщо у міських голів є предметні пропозиції щодо допомоги місцевому бізнесу – то завжди можна сконтактуватися з прем’єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення щодо деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Проте за словами Трофімова, “з боку міського голови Черкас таких дій не побачили”.

Нагадаємо, Анатолій Бондаренко обраний міським головою Черкас у листопаді 2015 року.

Також він тричі був обраний депутатом Черкаської обласної ради. З березня 2010 року очолює Черкаську обласну організацію партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

 Читайте також: Мер Черкас відповів на пoгрoзи Авакова і Зеленського через послаблення карантину у місті (Відео)


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE