Politerno > Україна і світ > Розвідка США з’ясувала одну з причин приховування Китаєм інформації про коронавірус

Розвідка США з’ясувала одну з причин приховування Китаєм інформації про коронавірус

  • 4 Травня, 2020
  • 747 Переглядів
  • 0

За небажанням влади Китаю повідомити всьому світу про початок епідемії коронавірусу стояло прагнення зробити запаси медикаментів, необхідних для лікування великої кількості хворих.

Про це йдеться в доповіді американської розвідки.

«Китай збільшив імпорт і скоротив експорт предметів медичного призначення», – сказали джерела.

Результати аналізу даних вказують на те, що Пекін спробував приховати це, заперечуючи наявність експортних обмежень, заплутуючи і затримуючи надання своїх торгових даних.

Як відомо, на початку квітня розвідка США представила Білому дому секретна доповідь, в якому говорилося про те, що Китай приховує справжні масштаби епідемії коронавируса в країні. Зокрема, Пекін запідозрили в заниженні як загального числа випадків зараження, так і кількості померлих від інфекції.

30 квітня держсекретар США Майк Помпео публічно закликав Китай та інші країни бути прозорими щодо статистики по коронавірус. Американський президент Дональд Трамп в свою чергу пообіцяв залучити Китай до відповідальності і висунути фінансові претензії.

Нагадаємо, що 31 грудня 2019 року влада Китаю повідомили у Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) про спалах нового типу коронавируса COVID-19. Вже 11 березня ВООЗ визнала ситуацію пандемією.

Читайте також: Китай спеціально приховував інформацію про COVID-19

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE