Politerno > Україна і світ > Аваков розповів про “штучно створений конфлікт між перевізниками” у Броварах і справу Марківа

Аваков розповів про “штучно створений конфлікт між перевізниками” у Броварах і справу Марківа

  • 5 Червня, 2020
  • 777 Переглядів
  • 0

МВС провело слідчий експеримент, який доводить невинуватість засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа, а перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості і корупції в сфері держконтролю за видачею дозволів на транспортні перевезення в Київській області.

Про це у Верховній Раді заявив глава МВС Арсен Аваков.

“Кілька тижнів тому був слідчий експеримент, який на 100% доводить, що Марків не міг бути причетним навіть фізично, навіть на відстані до цього вбивства. Тому ми вважаємо, що Марків повинен бути вільний. Дуже хочу, щоб це сталося в найближчі місяці”, – зазначив Аваков.

Міністр повідомив, що після завершення карантину в Італії відбудеться апеляційний суд у справі Марківа.

“Звільнення Віталія Марківа, який в 2013 році прибув до України з Італії боротися за Україну – це важлива справа. Ми впевнені, що звинувачення в причетності до вбивства італійського журналіста повністю сфальсифіковані і є спецоперацією спецслужб РФ, яка реалізується на території Італії”, – підкреслив Аваков.

Також Арсен Аваков заявляє, що перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості і корупції в сфері держконтролю за видачею дозволів на транспортні перевезення в Київській області.

“Це штучно створений конфлікт між перевізниками з Броварів і перевізниками з Вінниці та Києва на ґрунті тіньових розрахунків, який 29 травня переріс у стрілянину”, – зазначив Аваков.

Глава МВС Арсен Аваков доповів президенту Зеленському, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями в Броварах, і, за однією з версій, може бути пов’язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів.

Слідчі за цим фактом почали три кримінальні провадження: хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї, умисне знищення або пошкодження майна та незаконне поводження зі зброєю.

Пізніше дії учасників конфлікту були додатково кваліфіковані правоохоронцями як замах на вбивство двох і більше осіб.

Суд постановив узяти під варту на два місяці без права внесення застави 20 учасників стрілянини за участю перевізників у Броварах, організаторам конфлікту планують оголосити підозру.

Нагадаємо, 12 липня італійський суд визнав службовця Національної гвардії України Віталія Марківа винним у смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі в 2014 році. Марківа засуджено до ув’язнення терміном 24 роки. Сторона звинувачення просила визнати Віталія Марківа винним і засудити його до 17 років ув’язнення. Однак адвокати Марківа вимагали звільнення українця за браком доказів.

Як повідомило New York Times, в судовому процесі над нацгвардійцем Віталієм Марківим, якого в Італії звинуватили в причетності до вбивства фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році, прокурори використали пропагандистські публікації російських ЗМІ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE