Politerno > Україна і світ > Я патріот до “мозга костєй”: Аваков звітує у Раді і просить не звинувачувати усю поліцію через кількох негідників (Відео)

Я патріот до “мозга костєй”: Аваков звітує у Раді і просить не звинувачувати усю поліцію через кількох негідників (Відео)

  • 5 Червня, 2020
  • 2869 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у п’ятницю вранці звітує перед народними депутатами щодо події в Кагарлику Київської області.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

“МВС і Нацполіція є відображенням … українського суспільства. Принципово, як система реагує на це”, – зазначив міністр.

За словами Авакова “Врадіївку намагалися приховати, ми не приховуємо нічого”.

Глава МВС нагадав, що розслідуванням інциденту займається Державне бюро розслідувань, поліція проводить внутрішнє розслідування, а саме відділення поліції розформовано.

“За підсумками аналізу цього інциденту … ухвалено рішення … у всіх підрозділах поліції … буде введена повна фіксація слідчих дій у відділеннях поліції”, – розповів він.

“Звертаюся до вас, не звинувачуйте весь колектив поліції через кількох негідників”, – підкреслив Аваков.

Під час свого виступу Арсен Аваков зірвався на депутатку “Голосу” Інну Совсун, яка попросила міністра публічно вибачитися перед батьками 5-річного Кирила Тлявова, за вбивство якого засудили поліцейських.

“Я не буду робити те, що ви хочете, я буду робити те, що повинен. Ви сказали неправду, коли сказали, що вбивці 5-річного Кирила Тлявова на свободі. Це не так. Один із них, колишній працівник поліції, зараз знаходиться в тюрмі. Двох відпустив суд з певними обов’язками два місяці тому. Один неповнолітній також має запобіжний захід.

Вчора були роковини смерті хлопчика. Поліція разом з тією сім’єю завжди, в тому числі і вчора там був поліцейський.

Тому не треба спекулювати. Не вам мене повчати як кажуть “родіну любити”. Я патріот до “мозга костєй” і буду працювати на державу, а не на політичні інтереси деяких політичних партій”,  – обурився міністр.

Міністр внутрішніх справ стверджує, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета “зібрано дуже багато матеріалів” і “проведена значна робота”.

“Справа про вбивство Павла Шеремета дуже складна. І з багатьма обтяжуючими та прихованими від загального погляду обставинами… 

Що зараз відбувається? Зараз слідством зібрано більше 200 томів, на сьогоднішній день оголошено підозру 3 підозрюваним.

Кожен підозрюваний має право на захист, і суд повинен винести рішення, зваживши на всю систему аргументів обвинувачення, підозр та захисту… 

Не потрібно спекулювати політично навколо цієї справи. Розслідування цієї справи дуже серйозне, воно ніяк не пов’язане з персоналіями, кар’єрами, моєю чи інших чиновників чи поліцейських… 

По іншим епізодам цієї справи, по замовникам, організаторам, механізмам виконання та іншим співучасникам слідство триває. Очевидно, що воно може поновитись новими фактами, і ці факти стануть відомі суспільству. Ми звертаємо увагу на всі версії, які є. В тому числі, конспірологічні, які зараз появляються у просторі за участі деяких резонансних персонажів”,  – зазначив Аваков.

За словами Авакова, слідство вважає, що має “вичерпний набір аргументів” для підозр.

Також міністр сказав, що “підозрювані відмовивились від дачі показань, участі в слідчих експериментах і перевірці на поліграфі” (раніше дехто з підозрюваних відмовлявся від слічий дій через нібито недовіру до експертів і порушення процедури – ред.).

Крім того, міністр зазначив, що “слідство передало всі матеріали до суду, і в загальному процесі суд повинен встановити істину”.

Водночас, наразі справа перебуває на етапі ознайомлення сторінк з доказами і ще не направлена до суду.

Нагадаємо, вранці 5 травня під стінами Верховної Ради розпочався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, згодом активісти фаєрами підпалили “міліцейський бобік”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE