Politerno > Україна і світ > Схема “слуги народу” Геруса довела енергетику до дефіциту у 50 млрд грн, це майже весь перший транш МВФ – Кучеренко

Схема “слуги народу” Геруса довела енергетику до дефіциту у 50 млрд грн, це майже весь перший транш МВФ – Кучеренко

  • 13 Червня, 2020
  • 1034 Переглядів
  • 0

Нардеп з фракції “Слуга народу”, голова комітету енергетики та ЖКГ Андрій Герус за допомогою наближеного до влади оточення організував злочинну схему “Золотий ключик”, що створила дефіцит у 50 млрд грн на оптовому ринку електроенергії.

Про це на своїй сторінці у Facbook написав нардеп з фракції “Батьківщина” Олексій Кучеренко, вказавши на засилля трейдерів на енергоринку, які здійснюють фіктивні продажі або інші фінансові схеми/

“У період роботи зв’язки Ковалів-Герус-Коваленко умови роботи ринку електроенергії були приведені до такого стану, що на ринку на добу на перед 21% продають компанії, в яких нема свого ресурсу, які його не імпортуют і не виробляють. Тобто вони його купили в якогось державного виробника (бо приватний не дурний) дешево і продали на біржі з наваром”, – розповів Кучеренко.

За його словами, до таких трейдерів належать компанія “НЕК” Олександра Притики, компанія “Юнайтед Енереджі”, близька до олігарха Ігоря Коломойського, а також “Енерджикс”, яка здійснювала перепродаж електроенергії від КП “Київтеплоенерго” на адресу “Укрзалізниці”.

“Назвіть мені ще одну країну, де половину електроенергії з тієї, що потрапляє на біржу, державні виробники продають спочатку прокладкам, а не йдуть самі на біржу, щоб продати її. Хто ці трейдери? Це здебільшого  друзі Геруса, які супроводжують його упродовж всієї його кар’єри на чолі комітету”, – зазначив депутат.

За його словами, такі дії свідчать про наявність організованої злочинної групи у владі, яка курирує енергетичну галузь.

“Це 100% корупція. А хто виконавець всього цього схематозу через створення такої моделі грабежу держпідприємств? Це – НКРЕКП в особі Коваленка. Ідеолог – Герус. Покровитель з Офісу президента – Ковалів”, – додав Кучеренко.

Водночас він повідомив, що державні підприємства “Енергоатом”, “Укренерго”, “Укргідроенерго”, “Гарантований покупець”, “Центренерго” розкрадаються.

“Мені моторошно називати цифру дефіциту енергетики, але це 50 млрд грн. Це майже весь перший транш МВФ. Шахтарі, про працю і внесок яких у ВВП жодного доброго слова ніколи не сказав Герус, страйкують у масштабі, який я пам’ятаю тільки в 1990-х роках”, – наголосив Кучеренко.

Нагадаємо, фірми, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським, перепродали державній компанії “Центренерго” щонайменше 1,5 млн тонн вугілля різних марок, походження якого переважно російське.

Також ми писали, що народний депутат від “Батьківщини” Олексій Кучеренко звинуватив члена НКРЕКП Дмитра Коваленка в появі існуючих проблем на ринку електроенергії та направив відповідну заяву в правоохоронні органи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE