Politerno > Україна і світ > Першого фігуранта у справі про хабар Холодницькому взяли під варту і призначили заставу

Першого фігуранта у справі про хабар Холодницькому взяли під варту і призначили заставу

  • 14 Червня, 2020
  • 1265 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд заарештував фігуранта справи про хабар керівнику САП Назару Холодницькому директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кіча. 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні суду 14 червня.

Зокрема, слідча суддя постановила частково задовольнити клопотання прокурора про обрання Кічу запобіжного заходу.

“Застосувати до підозрюваного Кіча запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня фактичного затримання, тобто до 10 серпня 2020. Визначити заставу 40 млн 358 тисяч 400 гривень”, – зачитала рішення суддя.

У разі виходу під заставу Кіч буде зобов’язаний прибувати за першою вимогою до суду або до прокурора, не відлучатися з Києва, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з іншими фігурантами та носити електронний браслет.


Нагадаємо, вчора увечері САП і НАБУ повідомили, що колишній високопоставлений чиновник і його “права рука”, чиновник Управління ДФС у Києві, намагалися дати хабар керівникам САП і НАБУ. Ексчиновник розраховував, що за $6 млн правоохоронці закриють справи за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу

За даними Лещенка, хабар намагався дати колишній міністр екології Микола Злочевський, фігурант справи щодо “Бурісми” (Burisma Holdings).

Згодом стали відомі імена людей, які допомагали колишньому чиновнику в спробі дати хабар у $6 млн директору НАБУ Артему Ситнику і главі САП Назару Холодницькому. За даними головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, хабар для директора НАБУ Артема Ситника від “правої руки” Злочевського брав широко відомий позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

За фактом рекордного хабаря керівництву НАБУ і САП вже затримали трьох осіб. В ЗМІ фігурує інформація, що серед затриманих – Микола Ільяшенко і Андрій Кіча.

Заступнику керівника Державної податкової служби у місті Києві оголосили підозру у наданні хабара службовим особам.

У Burisma Holdings заявляють, що ні Ільяшенко, ні Кіча не є співробітниками Burisma Group і не могли бути ким-небудь уповноваженими на виконання якихось домовленостей.

За словами екс-міністра екології та власника Burisma Group Миколи Злочевського, ні він, ні інші співробітники компанії не мають ніякого відношення до хабара директору НАБУ Артему Ситнику і керівнику САП Назару Холодницкому.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE