Politerno > Україна і світ > Суд арештував другого фігуранта справи про хабар для НАБУ і САП, визначено заставу

Суд арештував другого фігуранта справи про хабар для НАБУ і САП, визначено заставу

  • 15 Червня, 2020
  • 768 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд постановив узяти під варту відстороненого з посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ільяшенка – підозрюваного у справі про хабар керівництву антикорупційних органів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

15 червня ВАКС постановив, що Іляшенко перебуватиме під вартою протягом 60 діб, до 10 серпня включно.

Суд також визначив як альтернативний запобіжний захід можливість внесення застави у розмірі 84 мільйони 80 тисяч гривень.

У разі внесення застави підозрюваний має дотримуватися, зокрема, таких обов’язків: прибувати до слідчого за його викликом, не виїздити з Києва без дозволу слідчого чи прокурора, носити електронний браслет.

Ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів.

14 червня ВАКС заарештував на 60 діб, до 10 серпня, із можливістю внесення застави у 40,3 мільйона гривень Андрія Кічу, якого називають директором з правових питань газовидобувної компанії “Бурісма”, власником і керівником якої є ексміністр екології часів президентства Віктора Януковича, Микола Злочевський.



Нагадаємо, вчора увечері САП і НАБУ повідомили, що колишній високопоставлений чиновник і його “права рука”, чиновник Управління ДФС у Києві, намагалися дати хабар керівникам САП і НАБУ. Ексчиновник розраховував, що за $6 млн правоохоронці закриють справи за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч. 3 ст. 209 (відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу

За даними Лещенка, хабар намагався дати колишній міністр екології Микола Злочевський, фігурант справи щодо “Бурісми” (Burisma Holdings).

Згодом стали відомі імена людей, які допомагали колишньому чиновнику в спробі дати хабар у $6 млн директору НАБУ Артему Ситнику і главі САП Назару Холодницькому. За даними головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, хабар для директора НАБУ Артема Ситника від “правої руки” Злочевського брав широко відомий позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

За фактом рекордного хабаря керівництву НАБУ і САП вже затримали трьох осіб. В ЗМІ фігурує інформація, що серед затриманих – Микола Ільяшенко і Андрій Кіча.

Заступнику керівника Державної податкової служби у місті Києві оголосили підозру у наданні хабара службовим особам.

У Burisma Holdings заявляють, що ні Ільяшенко, ні Кіча не є співробітниками Burisma Group і не могли бути ким-небудь уповноваженими на виконання якихось домовленостей.

За словами екс-міністра екології та власника Burisma Group Миколи Злочевського, ні він, ні інші співробітники компанії не мають ніякого відношення до хабара директору НАБУ Артему Ситнику і керівнику САП Назару Холодницкому.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE