Politerno > Україна і світ > У Києві та декількох областях викрили російську мережу ботоферм

У Києві та декількох областях викрили російську мережу ботоферм

  • 16 Червня, 2020
  • 857 Переглядів
  • 0

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували міжрегіональну мережу ботоферм у Києві та кількох областях, якою керували з Росії.

Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними спецслужби, можливості мережі дозволяли генерувати фейки від понад 10 тисяч ботів.

Організатори ботоферми використовували не лише облікові записи у соціальних мережах та е-мейли, але й електронні гаманці з фейковими персональними даними. Працівники ботоферм були забезпечені всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням.

СБУ встановила, що для реєстрації акаунтів зловмисники використовували, крім українських, також російські та європейські SIM-картки мобільних операторів. В Європі їх переважно неможливо придбати без ідентифікації громадян, а у РФ також без сприяння з боку спецслужб.

За інформацією Служби безпеки, виконуючи замовлення на ескалацію конфлікту на сході України, організатори ботоферм здійснювали інформаційні “вкиди”, сприяли поширенню негативних настроїв та дискредитували українську владу як всередині країни, так і за її межами.

Загалом проведено обшуки за 12 адресами, де було розташовано обладнання. Вилучено, зокрема, понад 40 тисяч SIM-карток мобільних операторів.

Викриття мережі ботоферм здійснювалось у Києві, Львівській, Чернігівській, Сумській та Одеській областях.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE