Politerno > Україна і світ > Завод УЗ закуповував за завищеними цінами гальма, які виготовлялись “кустарно”

Завод УЗ закуповував за завищеними цінами гальма, які виготовлялись “кустарно”

  • 19 Червня, 2020
  • 690 Переглядів
  • 0

СБУ провела обшуки на “Київському електровагоноремонтному заводі” щодо закупівлі гальмівних систем за завищеними цінами, які виготовлялись кустарним способом без належних сертифікатів. 

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Зазначається, що деталі були не нові, а можливо, навіть викрадені у вітчизняних виробників, їх походження встановлюється.

Правоохоронці перевіряють причетність керівництва заводу та приватної особи, які могли в змові організувати постачання продукції невідповідної якості через підконтрольні комерційні структури.

Нагадаємо, 17 червня Укрзалізниця відсторонила Василя Дутчака від виконання обов’язків голови правління ПрАТ “Київський електровагоноремонтний завод”. Під час звіту за результатами роботи у першому кварталі 2020 року керівника підприємства перед наглядовою радою було виявлено ряд порушень.

Зокрема, завод перевищив на 7 млн грн планові витрати на закупівлю запчастин для ремонту електропоїздів. При цьому вартість комплектуючих цьогоріч не зростала, а за деякими позиціями ціни навіть знизилися.

Також призначено тимчасово в.о голови правління “Київського електровагоноремонтного заводу”. Вчора за дорученням наглядової ради підприємства новий керівник прибув на місце роботи. Проте ексменеджмент КЕВРЗ почав чинити опір та не пускати керівника заводу на територію підприємства. Укрзалізниця зафіксувала даний факт та звернеться до Національної поліції України для правової кваліфікації протиправних дій та прийняття процесуального рішення.  

Крім того, Укрзалізниця має намір звернутися до Державної аудиторської служби для проведення комплексного аудиту цього підрозділу компанії.

Нагадаємо, СБУ викрила посадовців “Укрзалізниці” на закупівлі неякісних запчастин на 100 млн грн, що створювало загрози стабільному функціонуванню залізничних перевезень. На структурних підрозділах УЗ та комерційних структурах тривають обшуки.

члени правління “Укрзалізниці” Марчін Целеевскій і Ремігуш Пашкевич подали заяви на звільнення із займаних посад.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE