Politerno > Україна і світ > Голова Кіровоградської ОДА Балонь, якого призначили за особистим проханням Зеленського, погорів на хабарі в 1,8 млн

Голова Кіровоградської ОДА Балонь, якого призначили за особистим проханням Зеленського, погорів на хабарі в 1,8 млн

  • 26 Червня, 2020
  • 1284 Переглядів
  • 0

НАБУ спільно з СБУ під процесуальним керівництвом САП затримали на хабарі голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня. 

Інформацію про затримання голови однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА на вимаганні грошей з керівників деяких контролюючих структур регіонупоширила в Фейсбуці НАБУ.

У повідомленні зазначається: “25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА “на гарячому”.

Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами “пропозиції”, кошти мали передаватися траншами.

Як пише Сергій Лещенко в телеграмі йдеться йде про голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

За даними УП – затриманим є голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.

Позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко повідомив, що глава Кіровоградської ОДА Андрій Балонь, якого впіймали під час отримання хабаря, був призначений за особистої участі президента Зеленського.

Він зазначив: “Знайомтеся: очільник Кіровоградської ОДА Андрій Балонь. Був призначений на посаду в жовтні 2019 року за особистим проханням Президента.

На другому фото частина хабаря в розмірі 1,8 млн грн, який вимагав цей покидьок, але щось пішло не так і сьогодні, під час передачі другого траншу, воно було затримано детективами НАБУ”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE