Politerno > Україна і світ > Вилучення клістронів у 96-й бригаді: Таран каже, що це призвело до підриву бойової готовності частин ППО

Вилучення клістронів у 96-й бригаді: Таран каже, що це призвело до підриву бойової готовності частин ППО

  • 3 Липня, 2020
  • 1135 Переглядів
  • 0

У четвер, 2 липня, слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил ЗС України, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях НВЧ прилади (клістрони), що є одними з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

У той самий день о 22:50 всі вилучені із зенітних ракетних військових частин Повітряних сил Збройних сил України клістрони були повернуті військовим. За фактом перевищення повноважень співробітниками бюро і СБУ проводиться розслідування.

Міністр оборони Андрій Таран під час години запитань до уряду у Верховній Рад назвав вилучення слідчими надвисокочастотних приладів клістронів у військових частинах протиповітряної оборони підривом їхньої бойової готовності.

“На теперішній час та інформація, яку я маю, дозволяє мені зробити такі висновки: неузгодженість дій співробітників воєнної контррозвідки та інших зацікавлених структур призвели до підриву бойової готовності частин протиповітряної оборони, створення можливості витоку інформації, яка належить до грифованої (таємної, – ред.)”, – заявив Таран.

За словами міністра, оцінку тому, що відбулось, мають надати відповідні правоохоронні органи.

“Стосовно дій ДБР, Міністерство оборони не надає їм правову оцінку. Зараз юридичними фахівцями Міноборони розглядається питання щодо можливості звернення до відповідних структур. Міноборони не здійснює досудового слідства. Єдине, що ми можемо – це провести службове розслідування. Стосовно того, куди інформація (з систем ППО – ред.) пішла, а не могла піти – це питання до СБУ”, – наголосив голова Міноборони.

Нагадаємо, 3 липня в Одесі детективи НАБУ провели 20 обшуків у справі про махінації мерії, де фігурують міський голова Одеси Геннадій Труханов і неофіційний “господар” міста Володимир Галантерник.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE