Politerno > Україна і світ > Рада прийняла законопроєкт про зниження “зеленого” тарифу в першому читанні

Рада прийняла законопроєкт про зниження “зеленого” тарифу в першому читанні

  • 4 Липня, 2020
  • 979 Переглядів
  • 0

Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №3658 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії”.

За відповідне рішення проголосувало 268 народних депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рішення щодо законопроекту приймалося без обговорення.

У той же час парламент не підтримав скорочену процедуру підготовки правок і пропозицій до другого читання, за це рішення проголосувало лише 222 депутати.

Законопроект передбачає зниження “зелених” тарифів для введених в експлуатацію в період 2015-2019 років СЕС на 15%, для запущених в зазначений період СЕС потужністю до 1 МВт – на 10%. Для ВЕС передбачається зниження тарифу на 7,5%. При цьому зниження тарифів не тягне за собою пролонгацію їх дії після 31 грудня 2029 року.

У той же час група іноземних та вітчизняних інвесторів в ВДЕ, що об’єднує близько 120 СЕС, а також Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата в Україні і NEFCO закликали президента та уряд продовжити дію зеленого тарифу для СЕС за умови його зниження.

Нагадаємо, 10 червня Кабмін та інвестори у ВДЕ підписали “Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики”.

Як заявив народний депутат від “Батьківщини” Олексій Кучеренко, голова енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус домагається обнулення Меморандуму з виробниками “зеленої” енергії через збільшення тарифів “Укренерго” на передачу електроенергії та диспетчеризацію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE