Politerno > Україна і світ > Нардепів та Офіс Президента розсварив закон, який дозволить звільняти міністрів

Нардепів та Офіс Президента розсварив закон, який дозволить звільняти міністрів

  • 7 Липня, 2020
  • 782 Переглядів
  • 0

Народні депутати скаржаться на те, що міністри ігнорують народних депутатів та засідання комітетів, а раптом щось, то біжать скаржитися в Офіс президента.

“Розумієте, зараз ми не можемо нічого зробити з конкретними міністрами. Ми можемо звільнити весь уряд, а до міністрів добратись не можемо. І вони просто на нас забили. Не відповідають на дзвінки, не приходять на комітети – просто ігнорують. А коли щось, то біжать на Банкову скаржитись”, – зазначив співрозмовник УП у “Слузі народу”, причетний до ідеї інтерпеляції.

Якщо Рада проголосує за законопроєкт щодо інтерпеляції, то за рішенням профільного комітету зможе викликати на звіт окремого міністра і простим голосуванням у 226 голосів звільняти його.

Серед близько ста ініціаторів цього законопроекту є прізвища голови ВРУ Дмитра Разумкова, голови фракції “СН” Давида Арахамії, депутатів “Слуги народу” Юрія Арістова, Олександра Корнієнка, Михайла Радуцького, Микити Потураєва, Дмитра Наталухи, Андрія Мотовиловця та інших. 

Відзначається, що відповідна ініціатива дещо роздратувала Банкову.

“Єрмак дзвонив керівникам фракції і комітетів, щоб парламент цей законопроект не розглядав, бо він типу “дуже шкідливий”. Ясно, що для Банкової шкідливий”, – каже нардеп на правах анонімності.

Попри прохання з ОПУ законопроєкт уже розглянули кілька комітетів. 

Нагадаємо. у Верховній раді ініціюють постанову про звільнення міністра інфраструктури Владислава Криклія. 

Президент України Володимир Зеленський звернувся до генпрокурорки Ірини Венедиктової та глави МВС Арсена Авакова із закликом взяти під контроль рівень насильства в країні. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE