Politerno > Україна і світ > Порошенко затягує процес, хоча доказів достатньо, – Венедіктова. Відео

Порошенко затягує процес, хоча доказів достатньо, – Венедіктова. Відео

  • 8 Липня, 2020
  • 734 Переглядів
  • 0

У справі експрезидента та лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру, однак КПК дозволяє затягувати справу.

Про це генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила у відеозверненні.

“Сьогоднішня справа – це справа, в якій зібрано достатньо доказів для повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає покарання ‪від 7 до 10 років позбавлення волі.

На жаль, численні недоліки та суперечності КПК надають можливість недоторканним і далі залишатися такими. Зверніть увагу, як за чинним Кримінальним процесуальним кодексом можна до безкінечності затягувати справу”,  – заявила Венедіктова.

Вона нагадала, що кожен підозрюваний може мати одночасно до 5 захисників. Кожен із захисників може знайомитись із матеріалами розслідування у зручний для них час. У разі зміни захисника, у нього з’являються підстави знайомитися з матеріалами спочатку. У разі неприбуття будь-кого із захисників у підозрюваного є можливість відмовитись від участі у слідчих діях. Кожен захисник, приміром, має можливість подавати клопотання про відвід судді і навіть ідентичне клопотання, але іншого захисника, має бути розглянуто. А для цього основний судовий процес зупиняється, клопотання передається до системи автоматизованого розподілу справ у суді, та вже новий суддя розглядає таке клопотання.

Також Венедіктова запевняє, що сторона захисту Порошенка протягом всього розслідування всіляко намагалась затягнути процес, ставлячи під сумнів “абсолютно все”.


Нагадаємо, 8 липня суд почав третє засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку. Під час засідання стало відомо, що слідство у справі завершило розслідування. Після цього, на думку і захисту, і прокуратури, обирати запобіжний захід уже неможливо.

Також стало відомо, що у середу, 8 липня, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби за вказівку пропустити через держкордон чінного тоди президента Петра Порошенка та членів його родини “поза існуючим пунктом пропуску”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE