Politerno > Україна і світ > Прикордоннику у справі щодо поїздки Порошенка на Мальдіви повідомили про підозру – коментар експрезидента

Прикордоннику у справі щодо поїздки Порошенка на Мальдіви повідомили про підозру – коментар експрезидента

  • 8 Липня, 2020
  • 736 Переглядів
  • 0

У середу, 8 липня, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби за вказівку пропустити через держкордон чінного тоди президента Петра Порошенка та членів його родини “поза існуючим пунктом пропуску”.

“Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби України.

Експрикордонник підозрюється у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому службовою особою з використанням службового становища (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними досудового розслідування, підозрюваний, перебуваючи на посаді керівника військової частини Державної прикордонної служби України, у січні 2018 року, всупереч існуючого порядку, надав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України п’ятого Президента України, членів його родини та інших осіб для організації відпочинку поза існуючим пунктом пропуску.

Наразі слідчі ДБР перевіряють причетність підозрюваного та інших осіб з числа керівництва Державної прикордонної служби України і Управління державної охорони України до переправлення через державний кордон України колишніх високопосадовців без проходження належної процедури паспортного та митного контролю поза межами пункту пропуску”,
– йдеться у повідомленні ДБР.

У свою чергу п’ятий президент Петро Порошенко під час обрання йому запобіжного заходу 8 липня заявив, що в очі не бачив експрикордонника, якому зранку повідомили про підозру.

“Прикордонника того зараз намагаються взяти у заручники. Я його ніколи в житті не бачив. Так само як кордон перетинаю виключно в пунктах пропуску.

Одна відома особистість, яка погано закінчила, колись з екранів телебачення закликала: “Астанавітєсь”, Володимире Олександровичу, вас це стосується, щоб не піти його дорогою”, – зазначив експрезидент.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE