Politerno > Україна і світ > Венедіктову зобов’язали відкрити ще одне провадження щодо “плівок Єрмака”

Венедіктову зобов’язали відкрити ще одне провадження щодо “плівок Єрмака”

  • 8 Липня, 2020
  • 696 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд столиці зобов’язав Офіс генпрокурора відкрити ще одне кримінальне провадження, пов’язане з так званими “плівками Єрмака”.

Про це повідомляє юридична компанія “Міллер”, яка захищає нардепа Гео Лероса, який оприлюднив зазначені “плівки”.

“Печерський суд задовольнив скаргу адвоката Найєма Масі-Мустафи, подану в інтересах Гео Лероса, на бездіяльність уповноважених осіб Офісу генерального прокурора щодо реєстрації провадження”, – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що раніше в інтересах Лероса до ОГП подали заяву про вчинення головою Офісу президента Андрієм Єрмаком кримінального правопорушення – а саме завідомо неправдивого повідомлення про злочин.

Мова йде про звернення Єрмака до СБУ щодо вчинення кримінального правопорушення проти нього та Дениса Єрмака, за яким служба безпеки відкрила провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).


Читайте також:
Зеленський: Єрмак – мій друг, а Лерос – аферист, – ЗМІ

Однак Офіс генпрокурора не відкрив провадження за зверненням захисника нардепа. Тому Найєм подав скаргу до суду.

Адвокат Лероса вважає, що в діях нардепа, який оприлюднив скандальні “плівки”, відсутній склад злочину, який полягає в шахрайстві.

Водночас, на думку Найєма, Андрій Єрмак своїм зверненням міг вчинити злочин, який полягає в завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

Тепер правову оцінку діям глави ОПУ мають дати правоохоронні органи.

20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що в справі так званих “плівок Єрмака” немає складу злочину, і він знає, хто стоїть за цими записами.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва зобов’язав правоохоронців відкрити проти адвоката Масі Найєма кримінальне провадження за заявою брата керівника Офісу президента Дениса Єрмака.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE