Politerno > Україна і світ > Суд став на сторону Свинарчука-молодшого і зобов’язав спростувати матеріали про розкрадання в “оборонці”

Суд став на сторону Свинарчука-молодшого і зобов’язав спростувати матеріали про розкрадання в “оборонці”

  • 8 Липня, 2020
  • 1127 Переглядів
  • 0

Подільський райсуд Києва 3 липня визнав недостовірним, та такою що порушує особисті немайнові права Ігоря Гладковського  відеосюжет стосовно розкрадань у оборонній промисловості у так званій “справі Свинарчуків”.

Про це повідомляє корпорація “Богдан”. Відповідне рішення є у реєстрі.

Ігор Гладковський (Свинарчук) – президент корпорації “Богдан” та фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці разом із батьком Олегом Гладковським – колишнім першим заступником секретаря РНБО

Суд зобов’язав журналістів протягом 10 діб з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати поширену недостовірну інформацію шляхом зачитування диктором у програмі “Наші гроші”. 

Гладковський-молодший зазначив що спростування “минулорічного фейку” у судовому провадженні – це перший крок у встановленні справедливості, адже поява у інформаційному просторі цього “вкиду” спровокував цілу низку переслідувань і безпосередньо Ігоря та Олега Гладковських, і підприємств корпорації “Богдан”.

Керівник проєкту Bihus.Info Денис Бігус у коментарі hromadske зазначив, що йдеться лише про суд першої інстанції, тому рішення ще будуть оскаржувати.

“Чекаємо повний текст рішення, юристи вивчають документи, ну і зустрінемось в апеляції”, — резюмує Бігус.

Нагадаємо, 25 лютого 2019 року вийшло розслідування про те, як державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозили контрабандою, їх якість не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які були під контролем осіб, наближених до “Укроборонпрому”. Прибуток дерибанили між учасниками схеми.

Розслідування засноване на листуванні, яке злило редакції анонімне джерело в 2018 році. Там були вказані імена, дати, суми хабарів і відкатів.

Один із фігурантів розслідування Ігор Гладковський назвав його фейком, але, незважаючи на це, його батька Олега Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО. Також “Укроборонпром” відсторонив директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича і директора державного підприємства “Ізюмський приладобудівний завод” Сергія Філоненка.

4 березня вийшла ще одна частина розслідування, де стверджується, що в 2017 році ці ж люди поставили “Укрспецекспорту” російські висотоміри за завищеною в сім разів ціною. Чистий прибуток схемщиків тільки на одній цій угоді міг становити близько 300 тисяч доларів.

Нещодавно Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі про можливе зловживання владою колишнім першим заступником РНБО Олегом Гладковським, що призвело до збитків на суму 17,44 млн гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE