Politerno > Україна і світ > Хто сильніший – Нацбанк України чи Офіс Президента Зеленського

Хто сильніший – Нацбанк України чи Офіс Президента Зеленського

  • 9 Липня, 2020
  • 694 Переглядів
  • 0

Колишній глава Нацбанку України Смолій не випадково активно політизує свою відставку – він уже не боїться, ні Єрмака, ні Зеленського. Ця тактика Смолія дозволить нейтралізувати наїзди прокуратури або СБУ, криміналізацію його діяльності на посаді в НБУ. Порошенко блискуче довів ефективність цієї тактики боротьби із Зеленським.

Про це пише на власній сторінці у Facebook політолог Віктор Небоженко. Далі повний текст допису.

У боротьбі з НБУ президент Зеленський знову не встиг. Він втратив дорогоцінний час, залишивши на потім перебудову під себе Нацбанку. А час минув.


Читайте також:
Відставка Смолія. Чи справді долар буде по 100 гривень

Адже він чудово знав, що трійця – Гонтарева-Порошенко-Рожкова є «кураторами» банківської системи України і активно працюють, як з місцевими спекулятивними механізмами, так і з західними фінансовими установами (МВФ і т.д).

Зеленський не зумів впоратися з Порошенком, а тепер не може впоратися з Нацбанком імені Гонтаревої-Рожкової-Порошенка.

Тим більше, що «команда НБУ», яка тримає оборону, напевно має інформацію про фінансові операції і потоки оточення президента.

Тому так само, як президент Зеленський не зумів вчасно «почистити» судову систему, прокуратуру, силовиків від людей Порошенка, сподіваючись на їх лояльність і професіоналізм, так само у нього не вийде «оволодіти» і НБУ.

Але для чого президент Зеленський, саме зараз, «взявся» за НБУ? Як правило, успішному президентові потрібен керований Нацбанк, або в разі реалізації сильної економічної політики, або заради надійного прем’єр-міністра, здатного з розумом, в державних інтересах розпорядиться лояльністю Нацбанку. Але, ні того, ні іншого у президент Зеленського поки немає.

Значить, поки хтось інший зацікавлений в зміні керівництва і політики НБУ, а Зеленський і Смолій виступають лише важливими персонажами цієї гри навколо Нацбанку.

Нагадаємо, на в’їзді до села, у якому мешкає ексголова Національного банку Яків Смолій, невідомі залишили труни й поховальні вінки з квітами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE