Politerno > Україна і світ > Кулеба: вбивство медика на Донбасі – це військовий злочин

Кулеба: вбивство медика на Донбасі – це військовий злочин

  • 14 Липня, 2020
  • 940 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав вбивство медика на Донбасі варварством, яке має ознаки воєнного злочину, тому дипломати постараються, аби подія набула розголосу. 

Про це очільник МЗС заявив під час брифінгу 14 липня.

“З юридичної точки зору у цьому вбивстві є ознаки воєнного злочину, а з морального це акт варварства… Буду особисто порушувати це питання (на міжнародній арені – ред.). Відповідь буде максимально жорсткою. Ми залучимо усіх наших партнерів. Ця ситуація набуде розголосу. Тут йдеться про акт варварства”, – зазначив Кулеба.

За його словами, на жаль, не кожен загиблий воїн на Донбасі стає темою розмов дипломатів, але смерть медика, який надавав допомогу пораненому, набуде розголосу, принаймні Кулеба докладе до цього зусиль.

Зокрема, МЗС поінформує міжнародних партнерів про подію: “Вбивство українського медика на фронті не залишиться поза увагою наших міжнародних партнерів. Ми зробимо все для того, щоб ворог заплатив за цей злочин дорогу ціну”.

Нагадаємо, 13 липня бойовики застрелили військового медика, який поспішав на допомогу пораненому військовому. На ньому були усі відповідні маркування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE