Politerno > Україна і світ > Окупанти убили медика і поранили двох бійців, які намагалися винести тіло побратима поблизу Зайцевого

Окупанти убили медика і поранили двох бійців, які намагалися винести тіло побратима поблизу Зайцевого

  • 13 Липня, 2020
  • 977 Переглядів
  • 0

Російські найманці вкотре порушили усі моральні і гуманітарні норми та обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, котрий 13 липня підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу Зайцевого.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС.

“Отримавши підтвердження режиму “Тиша” група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – зазнав бойового травмування.

Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм”, – зазначається у повідомленні.

Від початку доби у зоні ООС загинуло 2 українські воїни, російські найманці 11 разів обстріляли позиції ЗСУ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE