Politerno > Україна і світ > У Лівії знайдено техніку, що належить російській ПВК “Вагнера”. Фото

У Лівії знайдено техніку, що належить російській ПВК “Вагнера”. Фото

  • 13 Липня, 2020
  • 1082 Переглядів
  • 0

Невідомі військові, які залишили базу «Аль-Ватія» і яких армія Уряду національної згоди вважає російськими найманцями з «ПВК Вагнера», були помічені в містечку Бані-Халід і на дорозі, що веде в напрямку авіабази «Джуффре».

Про це повідомляє інформаційне опір з посиланням на “Новую газету”.

Увагу коментаторів привернули в основному кадри із залишеними Хафтаром зенітними установками «Панцир». Більш скромна військова техніка залишилася без уваги. Даремно. Проста вантажівка іноді може виявитися більш інформативною ніж зенітний комплекс.

Вантажівки з протимінним бронюванням кузова були сфотографовані, як стверджує турецька преса з посиланням на лівійську армію УНЗ, в містечку Бані-Халід (дивіться головне фото).

А також в місті Тархуна:

І в колоні на лівійській дорозі:

Це цікава машина. Відомі кілька моделей «Уралу» з броньованим кузовом, вироблені в Росії:

«Урал-432009» («Урал-ВВ», розроблений для Внутрішніх військ МВС),

«Урал-63095» («Тайфун-У»)

Але вони відрізняються від помічених в Лівії.

«Лівійські» «Урали» мають оригінальну конструкцію.

І «Новая газета» знайшла виробника цього броньовика.

Цей автомобіль виробляється в Росії, і на нього була отримана Декларація про відповідність продукції вимогам технічних регламентів Євразійського економічного союзу за номером ТЗ N RU Д-RU.РА01.А.72635.

Порівнявши лівійські кадри з фото автомобіля, задекларованого в Росії як «Спеціалізований автомобіль з суцільнометалевим кузовом для вантажопасажирських перевезень підвищеної прохідності на базі шасі «УРАЛ 432007-0111-31» загальногромадського призначення», напрошується висновок – це одна і та ж модель, не вистачає лише кулемета у верхньому люці.

Найважливіше в декларації – відомості про виробника. Це ТОВ «Євро Поліс» з адресою в підмосковному Красногорську.

ТОВ «Євро поліс» – російська компанія, яка згідно з договором, укладеним з сирійськими держструктурами в грудні 2016 року, взяла на себе зобов’язання вести бойові дії на території Сирії з противниками Асада в обмін на 25% від видобутку нафти і газу на звільнених родовищах. Фактично бойові дії вело офіційно не існуюче збройне формування, відоме як «ПВК Вагнера». Формальні власники «Євро Поліс» тісно пов’язані зі структурами російського підприємця Євгена Пригожина, який більше відомий як «кухар Путіна».

Засновником компанії, згідно «СПАРК-Інтерфакс», є АТ «Нева», а його керівник і власник – Валерій Чекалов. Як відомо з документів, опублікованих групою хакерів «Анонімний інтернаціонал», Чекалов протягом багатьох років займав відповідальні пости в імперії «Конкорд» Пригожина. Гендиректором «Євро Поліс» з січня 2017 року по листопад 2019 року був Олег Єрохін, за даними редакції, неодноразово помічений в спільних поїздках з командирами «групи Вагнера», включаючи самого Дмитра Уткіна («Вагнера»).

Відома емблема «групи Вагнера» – «окопний хрест» – прикрашає сайт «Ліги ветеранів локальних війн і військових конфліктів», одним із засновників якої до недавнього часу був вказаний все той же Єрохін. У листопаді 2019 року компанію очолив професійний геолог Рафаель Слайманов.

«Новой газете» не вдалося знайти ніяких слідів інформації про будь-яке комерційне використання «Уралів» від «Євро Поліс»: немає ні рекламної кампанії, ні пропозицій про придбання цих машин, ні замовлень від силових структур. Залишається припустити, що компанія використовує броньовані вантажівки у власних проектах. Запитати про це керівництво ТОВ «Євро Поліс» непросто, так як у відкритому доступі немає ні номера телефону, ні адреси електронної пошти. Немає доступних контактів і у «материнської» компанії АТ «Нева». Письмовий запит відправлено на поштову адресу в Красногорську.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE