Politerno > Україна і світ > ВР сьогодні не розглядатиме призначення місцевих виборів – Зеленський відкликав постанову

ВР сьогодні не розглядатиме призначення місцевих виборів – Зеленський відкликав постанову

  • 13 Липня, 2020
  • 712 Переглядів
  • 0

“Слуги народу” зрозуміли, що постанова про призначення місцевих виборів неконституційна і перенесли засідання комітету з цього питання, тому Верховна Рада сьогодні не розглядатиме постанову.

Про це розповів в коментарі Цензор.НЕТ народний депутат “Голосу”, перший заступник голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський.

“Комітет не відбувся. Його зібрали, але не провели, тому що там містяться неконституційні норми. “Слуги народу” нарешті зрозуміли це в своїй гонитві впливати на виборчі процеси. Вони нарешті зрозуміли, що норми, які вони запропонували – неконституційні. Йдеться про призначення чергових виборів виключно в обласні ради і Київраду і делегування Центральній виборчій комісії призначати (вибори. – ред.) в райради і громади. Це наша компетенція, це наша відповідальність відповідно до Конституції. Будь-які такі неконституційні голосування ставлять під загрозу зрив виборів”, – розповів Лозинський.

Він розповів, що засідання профільного комітету очікують сьогодні, або завтра.

“Ми очікуємо, що вони все-таки прислухаються до пропозиції “Голосу”. Ми зареєстрували свою постанову, в якому чітко написали, що чергові вибори – по всій країні і в усі органи місцевого самоврядування (громади, районні, обласні ради), і також важливий пункт про вибори на Донбасі. Ми говоримо про те, що не можна закладати будь-які ризики реалізації мінського процесу або російських інтересів на виборах на Донбасі”, – сказав нардеп.

За його словами, питання призначення місцевих виборів ВР сьогодні не розглядатиме. Проєкт постанови вирішили зняти з порядку денного.

Згодом стало відомо, що до парламенту надійшов лист від президента Зеленського з проханням прибрати з порядку денного засідання розгляд цього питання. Причини він не пояснив.

Як повідомив у Telegram нардеп зі “Слуги народу” Олександр Качура, Зеленський відкликає проєкт постанови, оскільки в ньому “є деякі технічні неузгодженості”.

Раніше стало відомо, що прийняття проєкту постанови 3809 про призначення місцевих виборів може викликати колізію, тому що передбачає вибори тільки обласних рад.

Планувалося, що профільний комітет у понеділок швидко внесе в документ зміни, додавши туди і районні ради.

Нагадаємо, спікер парламенту Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради 13 липня заявив, що Верховна Рада проводитиме позачергові засідання для прийняття важливих для держави рішень. У свою чергу нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський у своєму Телеграм-каналі повідомив, що сьогодні зареєструє підписи 155 народних депутатів з вимогою провести позачергову сесію парламенту і проголосувати законопроект №3133, який відкриє шлях до звільнення директора НАБУ Артема Ситника.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE