Politerno > Україна і світ > До Київради проходять 7 партій: “Євросолідарність” і “Слуга народу” йдуть впритул

До Київради проходять 7 партій: “Євросолідарність” і “Слуга народу” йдуть впритул

  • 14 Липня, 2020
  • 1009 Переглядів
  • 0

Якби вибори до Київської міськради відбулися найближчим часом, найбільшу підтримку отримали б партії “Європейська солідарність” та “Слуга народу”.

Про це свідчать результати опитування центру Разумкова, проведеного з 20 червня по 2 липня 2020 року.

Якби найближчим часом проходили вибори до  Київської міської ради,  найбільшу підтримку виборців на них отримали б партія “Слуга народу” (за неї готові проголосувати 18% усіх опитаних, або 19% тих, хто готовий взяти участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме) та партія “Європейська солідарність” (відповідно 14% і 20%).

За партію “УДАР” готові проголосувати відповідно 11% і 12%,  за партію “Опозицiйна платформа – За життя” — відповідно 8% і 11%, за ВО “Батьківщина” — відповідно 6% і 8%, за партію “Перемога Пальчевського” — відповідно 6% і 6%, за партію “Сила і честь” — відповідно 5% і 5%”.

Таким чином пройшли б до Київської міськради: “Євросолідарність”, “Слуга народу”, “УДАР”, “ОПЗЖ”, “Батьківщина”, “Перемога Пальчевського” та “Сила і честь”.

Водночас, з урахуванням похибки “Сила і честь” та “Перемога Пальчевського” не потрапили б до міськради столиці.

Не вдалося подолати бар’єр у 5% партіям “Партія Шарія”, “Українська стратегія Гройсмана”, “Громадянська позиція, ВО “Свобода”, Радикальна партiя Олега Ляшка, “Опозиційний блок”, “Голос”, “Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі”.

Інші партії набрали підтримку 1% виборців та менше.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 20 червня по 2 липня 2020 року у Києві методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2025 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, 13 липня до парламенту надійшов лист від президента Зеленського з проханням прибрати з порядку денного засідання розгляд постанови про призначення місцевих виборів. Раніше стало відомо, що прийняття проєкту постанови 3809 про призначення місцевих виборів може викликати колізію, тому що передбачає вибори тільки обласних рад.

Також слід нагадати, що 52% українців не задоволені діяльністю президента Володимира Зеленського, а 34,6% українців, які визначилися з вибором і мають намір пголосувати, віддали б голоси за Володимира Зеленського, якби президентські вибори відбулися найближчим часом.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE