Politerno > Україна і світ > Половина українців не задоволені роботою Зеленського, а проголосувала б за нього третина виборців

Половина українців не задоволені роботою Зеленського, а проголосувала б за нього третина виборців

  • 2 Липня, 2020
  • 1039 Переглядів
  • 0

52% українців не задоволені діяльністю президента Володимира Зеленського, а 34,6% українців, які визначилися з вибором і мають намір пголосувати, віддали б голоси за Володимира Зеленського, якби президентські вибори відбулися найближчим часом.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 24-28 червня.

Діяльністю президента Зеленського задоволені 36%, не задоволені – 52%”.

Не змогли відповісти на це питання 12% респондентів.

Водночас роботою голови Верховної ради Дмитра Разумкова задоволені 21%, не задоволені – 51%, не змогли оцінити його роботу 28%.

Роботою парламенту і уряду задоволені значно менше: лише 9% позитивно оцінили діяльність ВР (76% – негативно) і 8% діяльність Кабміну (71% – негативно).

Ще 9% висловили задоволеність діяльністю прем’єра Дениса Шмигаля. При цьому 56% – невдоволені його роботою, а 36% – не змогли оцінити.

Якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 34,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, проголосували б за Володимира Зеленського”.

11,4% підтримали б п’ятого президента, нардепа Петра Порошенка, 11,2% – співголову фракції “Опозиційна платформа – За життя” Юрія Бойка, 7,2% – лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко та 6,7% – голову партії “Сила і честь” Ігоря Смешка.

Підтримка інших кандидатів нижче 4%. Ще близько 15% – не визначилися.

Згідно з даними цього ж опитування, 52% українців не задоволені діяльністю президента Володимира Зеленського.

При цьому 80% заявили, що мають намір брати участь у виборах, 17% сказали, що не планують іти на голосування, 3% не змогли відповісти на питання.

У рамках дослідження опитали 2 тисячі респондентів у віці від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Опитування проходило методом особистого формалізованого інтерв’ю (facetoface).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE