Politerno > Україна і світ > Гетманцев: “Проєкт Бужанського – про недискримінацію, а не про мову. Він не вартий мітингів, ворожнечі, поділу людей на сорти”

Гетманцев: “Проєкт Бужанського – про недискримінацію, а не про мову. Він не вартий мітингів, ворожнечі, поділу людей на сорти”

  • 18 Липня, 2020
  • 1131 Переглядів
  • 0

Нардеп з фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев назвав мітинги на підтримку української мови формою фашизму “присутнього у нас останніми роками”.

Про це говорить у своєму блозі одеський активіст Сергій Стерненко і публікує відеозапис виступу Гетманцева в ефірі 4 каналу.

“Ми всі розуміємо, що проєкт Бужанського про недискримінацію, а не про мову. Українська мова жодним чином не обмежується. Навпаки, людям, які говорять різними мовами, надаються рівні можливості. Тому, я абсолютно підтримую цей законопроєкт. Він точно не вартий мітингів, ворожнечі, поділу людей на сорти – цього фашизму, який був присутній у нас протягом останніх років”, – сказав Гетманцев.

Нагадаємо, 13 липня заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко попросив внести до порядку денного роботи Верховної Ради законопроєкт щодо змін в частині навчання українською мовою у закладах освіти авторства члена фракції монобільшості Максима Бужанського.

У прядку денному на 16 липня скандальний законопроєкт “Слуги народу” Максима Бужанського № 2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти” виявився відсутнім.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE