Politerno > Україна і світ > Терористичний акт в Луцьку: останні новини з місця подій

Терористичний акт в Луцьку: останні новини з місця подій

  • 21 Липня, 2020
  • 1339 Переглядів
  • 0

Служби безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення в Луцьку 44-річним громадянином України рейсового автобуса сполученням Краснилівка-Берестечко (ч. 1 ст.258 Кримінального кодексу України – терористичний акт).

Про це повідомив голова Служби безпеки України Іван Баканов із посиланням на пресслужбу СБУ.

“Зараз співробітники Антитерористичного центру при СБУ працюють на місці події і роблять усе можливе, щоб швидше звільнити заручників. Ситуація вимагає злагоджених дій усіх правоохоронних структур, ми перебуваємо в постійному контакті. Ці процеси, як правило, непублічні і на всі запитання громадськості ми зможемо відповісти після того, як всі заручники будуть у повній безпеці. Робимо для цього все можливе”, – заявив голова СБУ Іван Баканов.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков коротко розповів журналістам про ситуацію з захопленням заручників у центрі Луцька.

“У нас є контакт з чоловіком, який захопив людей. Ми з ним розмовляємо, переговори тривають. За його словами, люди перебувають у нормальному стані. Сподіваємося, зможемо вирішити ситуацію найближчим часом”, – зазначив Аваков.

За словами міністра МВС, відповідні служби спілкувалися з дружиною, родичами, друзями терориста. “Ми намагаємося, щоб питання вирішили мирно”, – пояснив Аваков.

Як повідомив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, чоловік, який утримує заручників у Луцьку, не дозволяє передати їм їжу та воду, також у людей немає можливості вийти справити нужду.

“Психологічний стан у цього порушника – як і у будь-якої людини, що наражає на небезпеку життя інших людей. Він досі не дав можливості передати воду й продукти харчування для заручників”, – сказав Геращенко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

При цьому Геращенко додав: “Напевно, надивився різних фільмів про захоплення заручників і заявляє, що якщо хтось підходитиме близько до автобусу, то він його підірве”.

Геращенко сказав, що немає інформації про психічні проблеми цієї людини. Відповідаючи на запитання, чи справді серед заручників є дві вагітні жінки, він сказав, що є інформація про те, що серед утримуваних є жінки.

“Вони перебувають у складному стані. І він не дає можливості нікому вийти навіть за природними потребами”, – додав Геращенко.

Також стало відомо, що дружина Максима Кривоша, підозрюваного в захопленні автобуса в Луцьку, пріїхала на місце події.

У місті Дубно на вулиці Морозенка, де проживає Максим Кривоша, працюють правоохоронці.

Журналістам вдалося коротко поспілкуватися з 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки з батьком у нього “більш-менш нормальні” і такого вчинку від нього не очікував.

Син Кривоша також додав, що мати поїхала до Луцька.

А тим часом, зловмисник кілька разів вистрілив по безпілотнику, який використовують співробітники СБУ, потім викинув з автобуса предмет, який вибухнув.

“На місці події співробітники СБУ використовують безпілотний літальний апарат. Зловмисник здійснив в його сторону кілька пострілів, після чого з автобуса викинув невстановлений предмет, який вибухнув. Ніхто не постраждав”, – розповив Геращенко.

Геращенко вважає, що це був вибуховий пакет.

Правоохоронці попросили мешканців будинків в Луцьку, вікна яких виходять на площу, де стоїть автобус із заручниками, тимчасово покинути свої квартири.

Прохання пояснюють тим, що у терориста є вогнепальна зброя і він може стріляти по вікнах.

Геращенко в коментарі каналу “Україна 24” розповів, що в автобусі є 2 вагітні жінки.

Крім того, заступник глави МВС сказав, що іншу вибухівку, про яку казав раніше терорист, яка може бути в людному місці в Луцьку, досі не знайшли. Пошуки продовжують.

Спершу терорист не дозволяв передати в автобус воду та їжу, але згодом погодився передати в захоплений автобус воду. 

“Перші результати переговорів в Луцьку. Максим Кривош дозволив поліції передати упаковки води. Воду заручникам передав перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль”, – написав на Facebook-сторінці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Водночас в СБУ повідомили, що на місці працюють співробітники Антитерористичного центру. Люди перебувають в зачиненому автобусі уже більше 8 годин.

“Ситуація потребує злагоджених дій усіх правоохоронних структур, ми знаходимося в постійному контакті. Ці процеси, як правило, непублічні й на всі питання суспільства ми зможемо відповісти після того, як всі заручники будуть в повній безпеці. Робимо для цього все можливе”, – заявили в СБУ.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався в автобусі Берестечко-Краснилівка із заручниками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE